Δήμος Τήνου: Ασφαλιστικά μέτρα για τους βιομηχανικούς αιολικούς σταθμούς

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Δήμος Τήνου ενάντια στην Ενεργειακή Κυκλάδων. Κατά την διάρκεια της δίκης, πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο μέσα και έξω από το ειρηνοδικείο Τήνου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ειρηνοδίκης ζήτησε επιτόπια θεώρηση του επιδίκου ώστε να κρίνει ιδίοις όμμασι τα όσα ειπώθηκαν στη αίθουσα του δικαστηρίου. Πράγματι η ειρηνοδίκης, παρουσία των αστυνομικών αρχών αλλά και αρκετών πολιτών μετέβησαν στο σημείο της εγκατάστασης του εν λόγω βιομηχανικού αιολικού σταθμού.

Από όλους όσους περπάτησαν στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι η φθορά και η αλλοίωση του τοπίου είναι πολύ σημαντική, μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα από το ξεκίνημα των εργασιών. Ήταν ξεκάθαρο για όποιον παρατήρησε την περιοχή ότι έχουν γίνει επιχωματώσεις, διαπλάτυνση στην λωρίδα από όπου περνάνε τα μηχανήματα, επικάλυψη των πετρωμάτων και γενικώς διάφορα έργα οδοποιίας.

Η οριστική απόφαση θα παρθεί μετά την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα. Δυστυχώς το αίτημα της πλευράς του Δήμου Τήνου για παύση των εργασιών μέχρι την γνωστοποίηση της απόφασης απορρίφθηκε.

Όμως, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Οποιαδήποτε καθυστέρηση σημαίνει αυτόματα την συνέχιση των εργασιών, σημαίνει την βίαιη και ανυπολόγιστη καταστροφή του τοπίου.

Να σημειώσουμε ότι η κοινωνία της Τήνου είναι ανάσταστη για την νέα εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών σταθμών και δίνει μάχη να αποτρέψει την καταστροφή των βουνών.

Πηγή: tinostoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες προσφυγές στο ΣτΕ για τις ανεμογεννήτριες των Αγράφων