Εκλογές 2019: Πώς θα ψηφίσετε στον τόπο διαμονής σας – Μέχρι πότε έχετε προθεσμία

Από την ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ. θα αναζητείται και θα συμπληρώνεται, από τον αρμόδιο υπάλληλο του Κ.Ε.Π. ή του Δήμου κατοικίας, η ειδική αίτηση-δήλωση του νέου εκλογέα με τα ατομικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, ένα αντίγραφο της οποίας θα δίνεται στον ενδιαφερόμενο

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για τους ετεροδημότες προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή στον Δήμο κατοικίας τους.

Αυτό προβλέπεται βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Εξωτερικών για τις ευρωεκλογές και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Δικαίωμα ψήφου στις ερχόμενες εκλογές θα έχουν κι όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο της ηλικίας τους.

Οι 17χρονοι συμπεριλαμβάνονται αυτομάτως στους εκλογικούς καταλόγους και μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους, με την ιδιότητα του ετεροδημότη εκλογέα.

Επειδή όμως οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι που συμπεριλαμβάνουν τους νέους εκλογείς θα οριστικοποιηθούν στα μέσα Απριλίου 2019, αλλά και για την απρόσκοπτη συμμετοχή των νέων ετεροδημοτών εκλογέων στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, το Υπουργείο Εσωτερικών καθιερώνει ειδική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία ο ετεροδημότης/νέος εκλογέας, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019 να υποβάλει αυτοπροσώπως, με ισχύον αποδεικτικό ταυτότητάς του, αίτηση ετεροδημότη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή στον Δήμο κατοικίας του.

Από την ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ. θα αναζητείται και θα συμπληρώνεται, από τον αρμόδιο υπάλληλο του Κ.Ε.Π. ή του Δήμου κατοικίας, η ειδική αίτηση-δήλωση του νέου εκλογέα με τα ατομικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, ένα αντίγραφο της οποίας θα δίνεται στον ενδιαφερόμενο.

Διαβάστε, επίσης:

Ο Γιάννης Λοβέρδος υποψήφιος με τη ΝΔ στο Δυτικό Τομέα