Η ΕΥΠ ζητά μεταφραστές της μακεδονικής γλώσσας!!!

Αναφέρεται ότι η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» μοριοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών

Την ανησυχία ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας από την πλευρά της Ελλάδας ήρθε να επιβεβαιώσει δημόσιος διαγωνισμός  για μεταφραστές.

Μεταφραστές μακεδονικής γλώσσας (!) θα προσλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χθες, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφράστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά σε συνολικά 302 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, αλλά και…. νυχτοφυλάκων), μεταξύ των οποίων είναι και συνολικά56 μεταφραστές.

Μεταξύ αυτών των 56 μεταφραστών ζητούνται και τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» μοριοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών.

Διαβάστε, επίσης:

Εντυπωσιακό γκράφιτι, απάντηση στην συμφωνία των Πρεσπών στην Πτολεμαΐδα (Εικόνες)