Οργή και αγανάκτηση με τους αθιγγάνους στη Λαμία: “θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας”

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με τους αθιγγάνους στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.

Δεν μόνο η Ανθήλη όπου οι αθίγγανοι έχουν κάνει το βίο αβίωτο στους κάτοικους του χωριού, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν αγανακτισμένοι μέχρι το γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

«Μας ληστεύουν, μας κλέβουν και μας απειλούν ότι θα μας κάψουν ζωντανούς άμα μιλήσουμε….», λένε οι κάτοικοι της Ανθήλης, οι οποίοι καταγγέλλουν επίσης την αδιαφορία και την ανικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών, αφού οι αθίγγανοι έχουν εγκατασταθεί ακόμα και μέσα σε περιοχή Natura.

Καθημερινό φαινόμενο

Τα κρούσματα παραβατικότητας είναι απανωτά και διαφορετικά. Σπάνε αυτοκίνητα, ανοίγουν σπίτια και καταστήματα, ληστεύουν ή κλέβουν ηλικιωμένους και μαθητές, που πάνε στο φροντιστήριο ή επιστρέφουν από το σχολείο τους.

«Δεν τολμάμε να απλώσουμε ούτε τη μπουγάδα μας. Κλέβουν ακόμα και τα απλωμένα ρούχα..», λέει στο LamiaReport κάτοικος από το Παγκράτι Λαμίας, ο οποίος τονίζει ότι αν δεν γίνει κάτι για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.

Πρόσφατα έκλεψαν χρήματα από σπίτι ηλικιωμένης στην Αμφιθέα, κάτω από το λόφο Μιχαηλ και Γαβριηλ: «Ευτυχώς η γιαγιά ήταν πίσω στον κήπο γιατί αν την έβρισκαν μέσα στο σπίτι θα είχαμε χειρότερα….», μας είπε ο γείτονας που τους είδε και να φεύγουν από το σπίτι της ηλικιωμένης και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Συμμορίες ανήλικων

Δυστυχώς υπάρχουν συμμορίες ανήλικων αθιγγάνων, οι οποίες δρουν στο κέντρο της πόλης και σε άλλες συνοικίες, στοχεύουν ηλικιωμένους ή μαθητές.

«Απειλούν τα παιδιά που πηγαίνουν φροντιστήριο. Ζητούν χρήματα και κινητά. Όλα αυτά μέσα στις πλατείες και πεζόδρομους στο κέντρο πόλης….», λέει ένας πολίτης, που η κόρη του με την παρέα της, έπεσε θύμα τους στην πλατεία Πάρκου.

Στο σχολείο της Ανθήλης οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους δέχονται εκφοβισμό ακόμη και σεξουαλική παρενόχληση. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει στο σχολείο μας. Κάποιοι φοβούνται να μιλήσουν για να μην χαρακτηριστούν ρατσιστές. Οι ρόλοι δυστυχώς έχουν αντιστραφεί και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο…», τόνισε στο LamiaReport γονιός από την Ανθήλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθίγγανοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο

Συνελήφθησαν δύο Αθίγγανοι για τον φόνο της ηλικιωμένης στην Κόρινθο

Εικόνες σοκ από άγρια επίθεση Αθιγγάνων σε γυναίκα στην Θήβα (Βίντεο)