Συγκλονιστικό: Τα κατάφερε το μικρότερο νεογέννητο αγόρι στον κόσμο που ζύγισε 268 γραμμάρια

Την περασμένη Τετάρτη αναχώρησε από το νοσοκομείο, δύο μήνες μετά την ημερομηνία που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πάρει εξιτήριο

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ιστορία του μικρότερου νεογέννητου αγοριού στον κόσμο. Το βρέφος, το οποίο όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 268 γραμμάρια, πέντε μήνες μετά, τα κατάφερε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκοκείο.

Την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική Keio του Τόκιο, έπειτα από πέντε μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι γιατροί κατάφεραν να του αυξήσουν το βάρος του και να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Σήμερα, ζυγίζει 3,2 κιλά και είναι καλά στην υγεία του.

Το αγοράκι από το Τόκιο γεννήθηκε με καισαρική τομή τον Αύγουστο στην 22η εβδομάδα της κύησης, καθώς δεν αναπτυσσόταν και οι γιατροί έκριναν ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Το βρέφος ήταν τόσο μικρό όταν γεννήθηκε που χωρούσε στις παλάμες ενός ενήλικα! Αλλά στη συνέχεια εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου και οι γιατροί κατάφεραν να ρυθμίσουν την σίτισή του και τα αναπνευστικά του προβλήματα. Έτσι άρχισε να αναπτύσσεται σταθερά και κατάφερε να θηλάσει.

Διαβάστε, επίσης:

Υπάτιος Πατμάνογλου: «Έχω τους δικούς μου στον παράδεισο και μια νέα οικογένεια στη Γη»