Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 4 αγνοούμενους στην Κρήτη – «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» το SOS προς την ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων έχουν αποβεί μέχρι στιγμής άκαρπες Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 4 αγνοούμενους στην Κρήτη – «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» το SOS προς την ΕΛ.ΑΣ. | in.gr

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους τέσσερις αγνοούμενους στην περιοχή του Γεροποτάμου οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων  έχουν αποβεί μέχρι στιγμής άκαρπες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αγνοούμενες είναι δύο αδελφές, ο σύζυγος της μίας και η μητέρα τους. Όλα ξεκίνησαν όταν αργά το βράδυ τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού. Από εκείνη τη στιγμή σήμανε συναγερμός στις αρχές και ξεκίνησαν έρευνες σε μία ακτίνα 16 χιλιομέτρων προκειμένου να βρεθούν οι τέσσερις άνθρωποι. 

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, ενώ επισημαίνει:

«Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Στην τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιείται συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και drone».

«Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε»

Όπως έγινε γνωστό, μία από τις επιβάτες του οχήματος κάλεσε την άμεση δράση όταν ο ΙΧ άρχισε να παρασέρνεται από τα ορμητικά νερά λέγοντας «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε».

Τα σωστικά συνεργεία έχουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου ωστόσο η πυκνή βλάστηση, καλαμνιώνες, που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού δυσχεραινόσουν τις έρευνες.

Στην περιοχή έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης,από την 3η ΕΜΑΚ, την αστυνομία και το λιμενικό.

Στις έρευνες συμμετέχει και το drone της ΕΜΑΚ, καθώς και  απλοί πολίτες και εθελοντές Σαμαρείτες.

Με εντολή του Γενικού περιφερειακού διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής σηκώθηκε για να ενισχύσει τις έρευνες από αέρος, και το ελικόπτερο Augusta Bell.

Διαβάστε, επίσης:

Κρήτη: Αγωνία για τους 4 αγνοούμενους – Το ΙΧ τους παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού