Συρίγος για συμφωνία Πρεσπών: Η χώρα δεσμεύεται από μια Διεθνή συμφωνία

Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, μίλησε στον News 24/7 λέγοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον ενώ αντιμετώπισε με ουδετερότητα την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα είπε πως ενώ κατανοεί όσους συναισθηματικά δεν μπορούν να λένε ακόμα τη γειτονική χώρα “Βόρεια Μακεδονία” θα πρέπει αυτό να γίνει γιατί η χώρα δεσμεύεται από μια Διεθνή συμφωνία και πλέον το κόστος απεμπλοκής θα είναι μεγάλο, λέγοντας ωστόσο πως η συμφωνία αυτή δεν αποκλείεται να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. “Είναι μια μεσοβέζικη λύση” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία είπε πως δεν την αποτιμά ούτε θετικά ούτε αρνητικά, τονίζοντας όμως πως πάντα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα την ένσταση πως τη δεδομένη χρονική στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε μέτρια επίπεδα, ίσως δεν έπρεπε να γίνει συνάντηση στο ανώτερο επίπεδο αλλά σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Τέλος, για την απόφασή του να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά τόνισε πως δεν ήταν μια απόφαση εύκολη και πως την πήρε προκειμένου να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζητήματα που θέλει να προωθήσει αντιπαραβάλλοντας την περίοδο της θητείας του στη γενική γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που ενώ είχε ετοιμάσει παρεμβάσεις, μια εκ των οποίων και ο έλεγχος στη χρηματοδότηση των κομμάτων, μερικές εξ αυτών έμειναν στο συρτάρι επειδή δεν μπορούσε να επηρεάσει υψηλότερα κλιμάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντολοδόχος του Τσίπρα ο Βούτσης; Δεν αλλάζει τον κανονισμό της Βουλής

Ραγδαίες εξελίξεις: Προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι «πρόθυμοι» – Τι ζητούν

Νέα δημοσκόπηση «κόλαφος» για το ΣΥΡΙΖΑ – Στο 12,1% η διαφορά από τη ΝΔ