Σύγκλιση απόψεων κυβέρνησης – τραπεζιτών για κόκκινα δάνεια και πρώτη κατοικία

Χωρίς “λευκό καπνό” ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Α. Τσίπρα των κυβερνητικών αξιωματούχων- Τραπεζιτών για τα κόκκινα δάνεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κυβέρνηση, στη σύσκεψη προχώρησαν οι συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα και έγινε σημαντική πρόοδος. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις περαιτέρω ώστε “να έχουμε την τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας για την α’ κατοικία”.

Άλλες πληροφορίες, ανέφεραν ότι έχει συμφωνηθεί ένα κοινό πλαίσιο και μένουν διευκρινίσεις για την ολοκλήρωση της συζήτησης και την επίτευξη της συμφωνίας.

Εξάλλου, πληροφορίες από τραπεζίτες αναφέρουν ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Συμφωνήθηκε ο νέος νόμος να ψηφιστεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου και το πλαίσιο του να είναι τέτοιο ώστε να μην δημιουργεί κινδύνους για τις τράπεζες, να είναι κοινά επωφελές και να προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι από κυβερνητικής πλευράς στη σύσκεψη υπό τον κ. Τσιπρα συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ οι προσφορές για το νέο 5ετες ομόλογο

Ναι μεν, αλλά από Moody’s για την επάνοδο της Ελλάδος στις αγορές

Θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία καταγράφει εταιρία Ασφάλισης Πιστώσεων