Το έφεραν τούμπα οι “κυανέρυθροι” στη Νέα Σμύρνη, 2-1 τον ΠΑΟΚ

Ο πρώτος αγώνας της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ βρήκε νικητές τους “κυανέρυθρους”. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, που είχε μόλις 35% κατοχή μπάλας και τρεις τελικές στην εστία του Δικεφάλου, επικράτησε 2-1 με ανατροπή. Σοβαρό λάθος του Πασχαλάκη στο 91΄που κόστισε την ήττα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ στο 86′ είχε πραγματοποιήσει απίθανη επέμβαση κρατώντας το 1-1.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία που μάθαμε από τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη.

1. ΑΡΕΣΑΝ ΙΝΓΚΑΣΟΝ, ΟΛΙΒΕΪΡΑ
Τα δύο τελευταία χρονικά μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, Ίνγκασον και Ολιβέιρα, επελέγησαν στο αρχικό σχήμα από τον Λουτσέσκου και έδειξαν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ότι είναι παίκτες που θα βοηθήσουν. Το βιογραφικό τους δεν είναι τυχαίο. Ο Ισλανδός ήταν ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι και παραλίγο να σκοράρει στο 27′ σε κεφαλιά που «έβγαλε» ο Κότνικ, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του Μασούρα που ετοιμαζόταν να εκτελέσει. Ο Ολιβέιρα από τη μεριά του, που χρησιμοποιήθηκε ως παρτενέρ του Σάχοβ, ήταν εξαιρετικός στις μακρινές μπαλιές, σε μία από τις οποίες ο Λημνιός παραλίγο να σκοράρει, στο 5′.

Μεστή παρουσία τόσο από τον Ισλανδό στόπερ όσο και από τον Πορτογάλο κεντρικό μέσο. Στα θετικά συγκαταλέγεται για τον ΠΑΟΚ η παρουσία του Ενρίκε, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από την Αστάνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να γίνει αλλαγή, πήρε πολλές επιθετικές προσπάθειες και ταλαιπώρησε την άμυνα του Πανιωνίου.

2. Ο ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ
Στην τρίτη του συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ, ο Κάρολ Σβιντέρσκι, κι αυτός νέο απόκτημα του Δικεφάλου, σημείωσε το δεύτερο γκολ του. Το πρώτο στις 30 Ιανουαρίου κόντρα στον ΠΑΣ και το δεύτερο στο 57′ του αγώνα με τον Πανιώνιο. Κομβικό ρόλο στο 0-1 για τον Δικέφαλο έπαιξε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Κότνικ, ο οποίος ούτε μπλόκαρε, ούτε έδιωξε μετά το γύρισμα του Γιαννούλη, με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Πολωνό που την έσπρωξε στα δίχτυα. Ο τέως φορ της Γιαγκελόνια ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που έφτιαξε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και έδειξε πως έχει εγκλιματιστεί πλήρως στο νέο του περιβάλλον. Σημαντικό και για τον ίδιο και για τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί και βρίσκει δίχτυα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη μεταγραφή του.

3. ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΑΣΟΥΡΑ, ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ
Ντεμπούτο δεν έκαναν μόνο παίκτες του ΠΑΟΚ. Την πρώτη τους εμφάνιση με τον Πανιώνιο σημείωσαν ο δεξιός μπακ Γιάννης Μασούρας και ο Σέρβος χαφ Μαξίμοβιτς. Ο πρώτος, δανεικός από τον Ολυμπιακό, προωθήθηκε αρκετά, έμπαινε δυναμικά στις μονομαχίες, πίεζε και έδειξε ότι θα βοηθήσει τον Πανιώνιο που είχε αποδυναμωθεί αρκετά. Ο δεύτερος, που υπέγραψε το περασμένο Σάββατο, είναι “μπαρουτοκαπνισμένος” ανασταλτικός μέσος, που έσωσε την ομάδα του από το 1-2 στο 83′, πριν προλάβει να εκτελέσει ο Σβιντέρσκι.

4. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ
Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Πανιώνιος είχε παθητικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ, που παρατάχθηκε επί της ουσίας με τρεις βασικούς παίκτες (Πασχαλάκης, Σάχοβ, Πέλκας), έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη εστία. Στο 58′ ο Δικέφαλος είχε φτάσει σε οκτώ τελικές (οι μισές στην εστία), την ίδια ώρα που η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν είχε καμία. Αφού έγινε η αλλαγή του Σπιριντόνοβιτς, οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους. Ο Αυστριακός ναι μεν παραλίγο να βάλει το αυτογκόλ της… χρονιάς, αλλά έδειξε πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. Για να φτάσουμε στο 1-1 χρειάστηκε να “εκθέσει” ο Τσιλούλης τον Γιαννούλη.

Ο εξτρέμ του Πανιωνίου έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Λύρατζης είχε ξεχάσει τον Ντουρμισάι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας στο 74′. Ο Σπιριντόβιτς στο 86′ υποχρέωσε τον Πασχαλάκη σε καταπληκτική επέμβαση, ενώ στο 91′ από δικό του φάουλ, ο κίπερ του ΠΑΟΚ υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Σταυρόπουλος για το 2-1. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ήττα του Δικεφάλου, και αυτή στο Κύπελλο (η πρώτη με την Παναχαϊκή στην Πάτρα).

Γήπεδο: Πανιωνίου (Νέα Σμύρνη)

Διαιτητής:Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου)

4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κόντικ, Μασούρας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κούρντι (78′ Καμαρά), Κόρμπος, Μακρύλλος (67′ Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Ντουρμισάι, Παπαγεωργίου (67′ Μαξίμοβιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάχοβ (63′ Μίσιτς), Ολιβέιρα, Ενρίκε (81′ Άκπομ), Πέλκας (72′ Ελ Καντουρί), Λημνιός, Σβιντέρσκι.

Γκολ: 74′ Ντουρμισάι, 91′ Σταυρόπουλος – 57′ Σβιντέρσκι

Κάρτες: 37′ Σταυρόπουλος, 48′ Παπαγεωργίου – 19′ Λύρατζης, 62′ Ενρίκε, 88′ Άκπομ.

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ανάσανε» ο Πανιώνιος – Νίκη μετά από δύο μήνες

Στο παρά τρία λυτρώθηκε ο ΠΑΟΚ και καλπάζει για το τίτλο

Μισός τίτλος για τον ΠΑΟΚ η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (Βίντεο)