Όλγα Γεροβασίλη: Ακραίοι κύκλοι προκάλεσαν τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα

Τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με αφορμή την παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, για την τελετή αποφοίτησης των Νέων Πυροσβεστών, σχολίασε με δηλώσεις της η κα Γεροβασίλη.

Σε δήλωση που έκανε στο Κοzanimedia και στο Top Channel, η υπουργός έκανε λόγο για μια σύγκρουση προαποφασισμένη από μερίδα των διαδηλωτών και τόνισε πως δεν κατάφεραν να πετύχουν αυτό που ήθελαν.

Επίσης, ανέφερε πως αυτοί που συμμετείχαν στα επεισόδια είναι ακραίοι κύκλοι οι οποίοι κινούνται για να εμπλουτίσουν ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη Δημοκρατία.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

“Εδώ και μέρες κάποιοι προανήγγειλαν ότι θέλουν να ανακόψουν το να συμβεί αυτό, δηλαδή να ανακόψουν την ορκωμοσία των πυροσβεστών. Είναι ακραίοι κύκλοι οι οποίοι κινούνται για να εμπλουτίσουν ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη Δημοκρατία. Δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη.

Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, έχουμε τρεις τραυματίες αστυνομικούς, επιτέθηκαν με ό,τι μπόρεσαν. Επιτέθηκαν στην Αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία Αστυνομικών Κοζάνης: «Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί… της Γεροβασίλη»