Η εισαγγελέας Τουλουπάκη για το ακίνητο κάτω από την Ακρόπολη

142

Το πλήρες τίμημα της αξίας του ακινήτου της στην Ακρόπολη, αναφέρει πως έχει δηλώσει τόσο στην εφορία όσο και στο πόθεν έσχες της, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς σχετικά με το ρεπορτάζ που έθετε ερωτήματα για το γεγονός ότι είχε δηλωθεί άλλο τίμημα (της αντικειμενικής αξίας) στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας το 2008.

Με εξώδικο προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς χαρακτηρίζει «απολύτως αναληθές και άκρως συκοφαντικό» το ρεπορτάζ που αφορά το φορολογικό καθεστώς της οικίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας αναφέρει στο εξώδικό της ότι το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι (στην περιοχή τη Ακρόπολης) για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες. Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι για την αγορά καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3) δεν ήταν υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Η εκκρεμής έρευνα

Στο εξώδικο η εισαγγελέας φέρεται να συνδέει τη διαρροή του φακέλου με τα επιμαχα έγγραφα με την εκκρεμή υπόθεση της Novartis, και αναρωτιέται «τι είδους συμφέροντα εξυπηρετεί η αφιλτράριστη δημοσίευση ενός αδιασταύρωτου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ σε βάρος μιας εισαγγελικής λειτουργού, η οποία υπηρετεί στη νευραλγική θέση της προϊσταμένης στην Εισαγγελία Διαφθοράς».

Αναφέρει ακόμα ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της προκειμένου να εξακριβωθούν τα καταγγελλόμενα και να ζητηθούν διευκρινίσεις.

Η Ελένη Τουλουπάκη ζητά δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα «ψευδή και συκοφαντικά», όπως αναφέρει, παρουσιάστηκαν σε βάρος της και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε άλλες δικαστικές ενέργειες εναντίον του σταθμού.

Του Παναγιώτη Στάθη

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερωτήματα για αγορά ακινήτου κάτω από την Ακρόπολη από την Ελ. Τουλουπάκη