Ευ. Αποστολάκης: Οι δηλώσεις Ακάρ δεν βασίζονται σε καμία λογική

Αυστηρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομόλογού του, Χουλουσί Ακάρ, που είπε: «μας ανήκει το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος». Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ σημείωσε πως ξαφνιάστηκε από τη δήλωση του Ακάρ και κάλεσε την Τουρκία να σοβαρευτεί και να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αποστολάκη στο περιθώριο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης: «Όπως βλέπετε οι δηλώσεις του κ. Ακάρ από την απέναντι πλευρά παρόλο που βρισκόμαστε σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι αγωνιζόμαστε και οι δύο να βρούμε να τρόπους να χαμηλώσει η ένταση και να νιώθει ο κόσμος περισσότερο ασφαλής, μας ξαφνιάζουν κάθε φορά με κάτι καινούργιο, με πράγματα, που όπως καταλαβαίνουν όλοι, δεν βασίζονται σε καμία λογική. Η αρχή της Ελλάδας είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, και στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφώσει μέχρι σήμερα την συμβίωση των δύο λαών βασισμένα στον αμοιβαίο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κάθε κράτους. Δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα και βάση σε τέτοιου είδους δηλώσεις που δεν βασίζονται σε καμία λογική. Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν και να μην πετάνε ρουκέτες για δημιουργία εντυπώσεων».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να ανανεώσει τη σύμβαση με τον Hellas Sat, και έτσι η χώρα να μην χάσει την τροχιακή της θέση στο διάστημα, αλλά να αποκτήσει τριπλάσιους αναμεταδότες. «Κομμάτι αυτών των υποδομών θα χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η κυβέρνηση, για τις ασφαλείς τους επικοινωνίες. Επικοινωνίες σύγχρονες και με τη δυνατότητα μετάδοσης πολύ μεγάλου όγκου δεδομένων» δήλωσε ο κ. Παππάς.

Επιπρόσθετα ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως η συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ επεκτείνεται και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας της χώρας όπου το ΥΠΕΘΑ αποκτά ένα κομβικό ρόλο.

Τέλος, δήλωσε πως θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο υπουργείων για τον καθορισμό των προδιαγραφών που θα έχει η πλήρη συστοιχία μικροδορυφόρων, που θα κατασκευάσει η Ελλάδα με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακάρ: Μας ανήκει το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Κύπρος

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ περί «γαλάζιας πατρίδας»

Ναύαρχος Αποστολάκης: Γιατί οι Τούρκοι επιτελείς «τρέμουν» τον «Αρχηγό»