Θεσσαλονίκη: Εσπευσμένα στην Εντατική 18 μηνών βρέφος από τον ιό της γρίπης

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ οι νέοι θάνατοι που δηλώθηκαν από τις 18 έως τις 24 Φεβρουαρίου είναι 17 και τα νέα κρούσματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που δηλώθηκαν την ίδια περίοδο είναι 30

Θετικό στον ιό της γρίπης βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μωράκι που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο από τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας trikalavoice.gr, το 18 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε από ιδιώτη παιδίατρο των Τρικάλων στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου οι ιατροί της Παιδιατρικής και του Αναισθησιολογικού έδωσαν μάχη να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Εν συνεχεία και αφού σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, διακομίστηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Λάρισας και από εκεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Θερίζει η γρίπη

Η γρίπη συνεχίζει να θερίζει στη χώρα μας αφού μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 91 άτομα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ οι νέοι θάνατοι που δηλώθηκαν από τις 18 έως τις 24 Φεβρουαρίου είναι 17 και τα νέα κρούσματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που δηλώθηκαν την ίδια περίοδο είναι 30.

Οι 81 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 10 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Όλα τα κρούσματα οφείλονται στον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1).

Διαβάστε, επίσης:

Στους 91 οι νεκροί από την γρίπη: 17 μόνο την προηγούμενη εβδομάδα