Καρτέρι θανάτου στον Λιβανέζο αρχιμαφιόζο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία (Εικόνες)

Βήμα βήμα προσπαθεί η αστυνομία να ξετυλίξει το κουβάρι της ισχυρής έκρηξης που συγκλόνισε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής (01.03.2019) τη Γλυφάδα. Στόχος ήταν 56χρονος με καταγωγή από το Λίβανο.

Ήταν σχεδόν 10 λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί όταν μια φοβερής ισχύος έκρηξη συγκλόνισε τη Γλυφάδα. Αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, 128. Μόλις ο οδηγός, μπήκε στο αυτοκίνητό του, πυροδοτήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως μεταδίδει το newsit.gr.

Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκε πανικός. Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, η περιοχή αποκλείστηκε, η φωτιά (που είχε επεκταθεί σε άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στην Porsche) σβήστηκε γρήγορα και στη συνέχεια ανέλαβαν οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ίσως ο εκρηκτικός μηχανισμός να πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο από απόσταση. Που επίσης οδηγεί στην εκτίμηση πως δεν αποκλείεται τον 56χρονο να τον παρακολουθούσαν και μόλις τον είδαν να μπαίνει στο πολυτελές αυτοκίνητο, να πυροδότησαν τη βόμβα.

Φως στα όσα έγιναν αναμένεται να ρίξουν και τα όσα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Τον οδηγό έσωσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας νεαρός άνδρας που έτυχε να περνά από το σημείο και με αυτοθυσία άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον τράβηξε έξω, πριν το αυτοκίνητο τυλιχθεί στις φλόγες.

Λιβανέζος με αυστραλιανή υπηκοότητα ο τραυματίας οδηγός

Λιβανέζος 56 ετών με αυστραλιανή υπηκοότητα είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά στις 10:10 το πρωί όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά τη μηχανή σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στο ύψος της Γλυφάδας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα πάλι με το newsit ο 56χρονος φέρεται να ήταν σκληρός αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία. Έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών και ήταν συναρχηγός σκληρής συμμορίας μηχανόβιων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισχυρή έκρηξη στη Γλυφάδα – Στις φλόγες τέσσερα αυτοκίνητα

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Πού στρέφονται οι έρευνες – Στο νοσοκομείο ο οδηγός του καμένου ΙΧ

Σκληρός αρχηγός της αυστραλιανής μαφίας ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που εξερράγη (Εικόνες)