Καταδίκη της Δήμητρας Λιάνη για χρέη προς το Δημόσιο

Όπως εξήγησε η συνήγορός της, η κα. Λιάνη εκτιμά ότι το προσεχές διάστημα θα πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα, να αποπληρωθεί η οφειλή

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Δήμητρα Λιάνη και μάλιστα της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Η καταδίκη της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έχουν να κάνουν με χρέη προς το Δημόσιο, ενώ το δικαστήριο της χορήγησε αναστολή εκτέλεσης επί τριετία. Την ενοχή της κατηγορουμένης εισηγήθηκε και η εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας ωστόσο να της επιβληθεί ποινή δύο ετών.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το οποίο αναγνώστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η οφειλή της δεν έχει μπει σε ρύθμιση ούτε έχει εξοφληθεί μέρος της από το 2014.

Όπως εξήγησε η συνήγορός της, η κα. Λιάνη εκτιμά ότι το προσεχές διάστημα θα πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα, να αποπληρωθεί η οφειλή.

«Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος της Δημήτρας Λιάνη.

Πάντως, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, ακόμα και όταν η δικηγόρος επισήμανε πως στο παρελθόν υπήρχε και άλλη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία η κα. Λιάνη κατάφερε τελικά να αποπληρώσει στο σύνολό της.

Διαβάστε, επίσης:

Eurogroup: Συμφωνία το συντομότερο δυνατόν για την προστασία της πρώτης κατοικίας