Μεγάλη πυρκαγιά από έκρηξη σε σταθμό της ΔΕΗ – Μπλάκ άουτ στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης

Η έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, στο νομό Ηρακλείου, σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι

Έκρηξη στα Λινοπεράματα και φωτιά μέσα στον υποσταθμό της ΔΕΗ έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική υπηρεσία, την ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ κι εθελοντές!

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ή έκρηξη που σημειώθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον σταθμό Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο, προκάλεσε συσκότιση στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης. Προβλήματα στην υδροδότηση, ανακοίνωσε ΔΕΥΑΗ, ότι ίσως προκύψουν, λόγω της διακοπής του ρεύματος και της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ. «Πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χανιά: Aποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών των Χανίων που είχε διακοπεί από τις 12 το μεσημέρι λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στην Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας Λινοπεραμάτων Ηρακλείου με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της Κρήτης να βυθιστούν στο σκοτάδι.

Στα Χανιά το ρεύμα άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι σε περιοχές του κέντρου. Λόγο της διακοπής της ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Χανιά γίνεται μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.

Ρέθυμνο: Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος

Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος στο νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και το Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος λόγω του γενικού μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την πλήρη ηλεκτροδότηση θα ελεγχθούν αντλιοστάσια και μηχανισμοί που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του νομού, ενώ απο πλευράς του ΕΚΑΒ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με πολίτες οι οποίοι να χρειάζονται μηχανήματα υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οξυγόνο και βηματοδότες.