Ξεκινά η δίκη του ταξιτζή που πήγε την 16χρονη στην Αλβανία και την επέστρεψε νεκρή και με όργανά της να λείπουν

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που είχε κάνει τη νεκροτομή στη 16χρονη, δήλωσε στο Δικαστήριο πως στα έγγραφα που συνόδευαν τη σορό της Κωνσταντίνας, γινόταν αναφορά σε τρεις ουσίες που της δόθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης

Σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να κάτσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πρέβεζας, ο ταξιτζής, που μετέφερε στην Αλβανία τη 16χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη, για να επισκεφθεί οδοντίατρο, και την επέστρεψε νεκρή στην Ελλάδα, με πολλά όργανα να της λείπουν.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που είχε κάνει τη νεκροτομή στη 16χρονη, δήλωσε στο Δικαστήριο πως στα έγγραφα που συνόδευαν τη σορό της Κωνσταντίνας, γινόταν αναφορά σε τρεις ουσίες που της δόθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Επίσης, τόνισε πως έγινε προσπάθεια να την επαναφέρουν στη ζωή, γιατί είχε σημάδια απινίδωσης. Επειδή, όμως, έλειπαν τα όργανά της, δεν μπορούσε να κάνει δειγματοληψία από τα όργανα. Ο κ. Βουγιουκλάκης ζήτησε, με έγγραφο που είχε στείλει, να σταλούν τα όργανα, και μεταφέρθηκαν κάποια από αυτά. Δεν μπόρεσε να ταυτοποιηθεί η αιτία θανάτου, παρά μόνο ότι η άτυχη μαθήτρια είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Ο ταξιτζής, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, περιέγραψε το χρονικό της διαδρομής τους, και όσα ξέρει και θυμάται ο ίδιος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Την πήρα τη μικρή, την πήγα, πριν μπούμε στους Άγιους Σαράντα μου είπε ότι ήθελε να πάει να φτιάξει τα μαλλιά της. Πήγαμε στο κομμωτήριο και μετά στον ορθοδοντικό. Όταν τελείωσε ξεκινήσαμε να επιστρέψουμε, έβαλε τη μουσικούλα της στο κινητό της και τραγουδούσε. Σε κάποια φάση της έπεσε το κινητό στο αυτοκίνητο και τεντώθηκε να το πάρει.

Και εκεί, ούτε είπε τίποτα, έτριζε τα δόντια της. Έτριζε τα δόντια της τόσο πολύ που δεν ήξερα τι να κάνω. Της έριξα ένα μπουκάλι νερό στο πρόσωπό της, μήπως συνέλθει. Ζήτησα εγώ να δώσω δύο φιάλες αίμα και να μου γίνει τεστ DNA. Γιατί όταν ένας άνθρωπος είναι καθαρός, από ‘κει και πέρα δεν φοβάται τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν είχε ερωτικές σχέσεις με την Κωνσταντίνα, ο ταξιτζής είπε: «Αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήμουν φυλακή από την αρχή. Ήταν απείραχτη. Η κοπέλα είχε πάθει εγκεφαλικό πριν 10 μέρες και είχε κάτι στο κεφάλι της. Αυτή πιστεύω ότι ήταν η αιτία».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:

Υπόθεση Τοπαλούδη: Αναγνωρίστηκαν τα τρία άτομα που τη βίασαν το 2017