Οθωμανική… παρέμβαση της Τουρκίας στο Μαυροβούνιο

Το πρόγραμμα αναστήλωσης περιλαμβάνει οθωμανικά ίχνη ή μνημεία οθωμανικού πολιτισμού, που δεν είναι τίποτε άλλο από χαμάμ, τζαμιά και γεφύρια

Προκειμένου να μην χαθούν στη σκόνη του χρόνου, ο τουρκικός οργανισμός ΤΙΚΑ αποφάσισε να αναστηλώσει στην περιοχή του Μαυροβουνίου οθωμανικά ίχνη ή μνημεία οθωμανικού πολιτισμού, που δεν είναι τίποτε άλλο από χαμάμ, τζαμιά και γεφύρια.

Στο πλαίσιο αυτό ο συντονιστής του TIKA, Ενβέρ Ρεζουλογκουλάρι, με τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στον δήμο Ούλτσινι του Μαυροβουνίου.

Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκαν ο επικεφαλής του Δήμου Ούλτσινι, Λόρο Νρέκιτς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιλίρ Τσαπούνι και οι αντιπρόεδροι.

Ο συντονιστής του ΤΙΚΑ ευχαρίστησε τις δημοτικές αρχές για την υποδοχή και ενημέρωσε τους οικοδεσπότες ότι πρόθεση της Τουρκίας είναι να αναστηλώσει το παλιό χαμάμ και το τζαμί Ναμέζγιαχ (Namezgjah), τα οποία σχεδιάζει να παραδώσει μέσα σε μια διετία.

Ο οργανισμός ΤΙΚΑ ανέφερε ότι θα υποστηρίξει και άλλα έργα που ανήκουν στο Δήμο Ούλτσινι και σημείωσε την καλή συνεργασία του δήμου με την τουρκική πρεσβεία και τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ευχαριστίες προς τον ΤΙΚΑ εξέφρασε ο ιμάμης της Ισλαμικής Κοινότητας Ούλτσινι, Αλί Εφέντι Μπαρδί.

Οι Τούρκοι ενημέρωσαν τον δήμο ότι επιθυμούν να ανακατασκευάσουν το παλιό σπίτι του Πασά και άλλα (οθωμανικά) κτίσματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Πηγή: UL Info και echedoros-a.gr

Διαβάστε, επίσης:

Συρία: Ξεκινάει η τελική φάση της ανακατάληψης του τελευταίου θύλακα του ISIS