Οι Έλληνες της λίστας του «Forbes» με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη

Στην κατάταξη του «Forbes» περιλαμβάνονται τέσσερις Έλληνες δισεκατομμυριούχοι με συνολική περιουσία που φθάνει τα 9,3 δισ. δολάρια

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για δεύτερη χρονιά μέσα στην τελευταία δεκαετία μειώθηκαν τόσο ο αριθμός των «Κροίσων» όσο και ο πλούτος που αυτοί διακατέχουν.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων συρρικνώθηκε κατά 55 συγκριτικά με πέρυσι και περιορίστηκε στους 2.153. Εξ αυτών οι 994 (το 46% του συνόλου) είδαν την προσωπική τους περιουσία να μειώνεται. Συνολικά ο πλούτος που συγκεντρώνουν οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη φθάνει στα 8,7 τρισ. δολάρια, εμφανίζεται δηλαδή μειωμένος κατά 400 δισ. δολάρια από το 2018.

Επίσης, από την περυσινή λίστα 247 ονόματα «εξέπεσαν» μη καταφέρνοντας να συμπεριληφθούν και στη φετινή. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό των «εκπεσόντων» από το έτος 2009, όταν δηλαδή η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της.

Στην κατάταξη του «Forbes» περιλαμβάνονται τέσσερις Έλληνες δισεκατομμυριούχοι με συνολική περιουσία που φθάνει τα 9,3 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τον Φίλιππο Νιάρχο που βρίσκεται στην 804η θέση με περιουσία 2,8 δισ. δολ., τον Σπύρο Λάτση στην 838η θέση με 2,7 δισ. δολ., τον Αριστοτέλη Μυστακίδη στην 1.116η θέση και 2,1 δισ. δολ. και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη στην 1.349η θέση.

Σε ότι αφορά στην κορυφή ο Τζεφ Μπέζος της Amazon παραμένει πρώτος των πρώτων με περιουσία 131 δισ. δολ. (αυξημένη κατά 19 δισ. συγκριτικά με πέρυσι), ακολουθούμενος από τον Μπιλ Γκέιτς (96,5 δισ. δολ.). Ακολουθούν ο Γουόρεν Μπάφετ που όμως «φτώχυνε» κατά 1,5 δισ. δολ. και αρκείται πλέον με 82,5 δισ. δολ., ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό με 76 δισ. δολ. και ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με 64 δισ. δολάρια.

Διαβάστε, επίσης:

Αχτσιόγλου: Αριθμός ρεκόρ τον Φεβρουάριο σε νέες θέσεις εργασίας