Οργή από τη ρωσική πρεσβεία για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, περί ανάμειξης της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τα παραπάνω πόστ η Ρωσική πρεσβεία είχε ανεβάσει μια δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι ίδια με αυτή που είχε γίνει στις 07/12/2018 στην Μόσχα ενώπιον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση της Ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, που συνιστούσε προσοχή στους ελληνικούς θεσμούς και ΜΜΕ της χώρας, για ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη στις επερχόμενες εκλογές.

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», σχολίασε τις δηλώσεις Πάιατ, μέσω twitter, η Ρωσική πρεσβεία.

«Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις», ξεκαθαρίζει η πρεσβεία της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τα παραπάνω πόστ η Ρωσική πρεσβεία είχε ανεβάσει μια δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι ίδια με αυτή που είχε γίνει στις 07/12/2018 στην Μόσχα ενώπιον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή στη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας. Είναι απλά ανοησίες, σαχλαμάρες», είχε δηλώσει τότε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε, επίσης:

Πάιατ: Καταγγέλλει ρωσική ανάμειξη στις Ελληνικές εκλογές – «Υπάρχουν αποδείξεις», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα