Οργή για το “δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ” του Κυρίτση – Χαμός στο twitter

«Όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά. Αντιθέτως υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ» καταλήγει.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή.», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Κατακραυγή και στα κοινωνικά δίκτυα

Οργή έχει προκαλέσει και στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων και ειδικά στο Twitter οι δηλώσεις του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, με τα σχόλια να είναι στην καλύτερη περίπτωση ειρωνικά και κόσμια, αλλά και πολλά να είναι και υβριστικά.

Δείτε μερικά που βρήκαμε παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμός με το tweet Καμμένου – Ποιος φταίει για τη σόκιν… γραβάτα! (pic)