«Ο Ελληνισμός μετά τις Πρέσπες»: Μεγάλη εκδήλωση στο ΕΒΕΑ την Τετάρτη 3 Απριλίου

Η εκδήλωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που θα συζητηθούν, όσο και εξαιτίας της ταυτότητας και της διαδρομής στο δημόσιο βίο των ομιλητών, που θα συμμετάσχουν

«Ο Ελληνισμός μετά τις Πρέσπες», είναι το κεντρικό θέμα μεγάλης εκδήλωσης, που οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα και την Κοινωνική Πρόοδο την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ακαδημίας 7, στον 6ο όροφο (Μετρό στάση Συντάγματος).

Ομιλητές θα είναι οι κκ Πάνος Παναγιωτόπουλος (τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δικηγόρος και δημοσιογράφος), Κων/νος Αρβανιτόπουλος (Καθηγητής Παντείου, τ. Υπουργός Παιδείας) και Χάρης Παπασωτηρίου (Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου και Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων). Θα συντονίσει ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Μανώλης Κοττάκης.

Στην πρόσκληση των διοργανωτών, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αναφέρονται ως βασικοί θεματικοί άξονες της δημόσιας συζήτησης, μεταξύ των άλλων, η θέση της Ελλάδος στα Βαλκάνια μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, οι γεωστρατηγικές ανατροπές, που συντελούνται μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι απειλές της Τουρκίας στο Αιγαίο, τα θέματα της Ελληνικής Μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις κ.α.

Η εκδήλωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που θα συζητηθούν, όσο και εξαιτίας της ταυτότητας και της διαδρομής στο δημόσιο βίο των ομιλητών, που θα συμμετάσχουν.

Διαβάστε, επίσης:

Νέα δημοσκόπηση-«φωτιά» της ALCO: Πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Θράκη