Σε κλοιό χιονιά οι βορειοανατολικές ΗΠΑ – Η σφοδρότερη χιονοθύελλα πλήττει τη Ν. Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι αντιμέτωπη σήμερα με τη σφοδρότερη χιονοθύελλα του χειμώνα που φεύγει, την ώρα που οι βορειοανατολικές ΗΠΑ βρίσκονται σε κλοιό χιονιά, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να προκαλούν ματαιώσεις αεροπορικών και σιδηροδρομικών δρομολογίων εξαγριώνοντας τους πολίτες.

Η βαρυχειμωνιά επεκτείνεται από Μέριλαντ έως το Μέιν με το ύψος του χιονιού να έχει φθάσει τα 38 εκατοστά κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βοστόνη και τα 13 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο μετεωρολόγος Μαρκ Τσέναρντ της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αυτό στάθηκε αρκετό για τον δήμαρχο της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλάζιο να διατάξει το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων και την εταιρεία διαχείρισης των μέσων μαζικής μεταφοράς του Νιου Τζέρσεϊ να αναστείλει δεκάδες δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Είναι τρομερό!» δήλωσε ο Στιβ Ουέσλι, 56 ετών, καθώς καθάριζε το χιόνι από την είσοδο του σπιτιού του στο Μέιπλγουντ του Νιου Τζέρσεϊ, στα περίχωρα της Νέας Υόρκης.

Σχεδόν 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, οι περισσότερες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης και στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι βιβλιοθήκες δεν λειτουργούν στη Βοστόνη. Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της χιονοθύελλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολικό ψύχος σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά – Έως και -50 βαθμούς η θερμοκρασία