Σοκάρει η Γερμανίδα δολοφόνος του Χαλανδρίου: «Ξάπλωνα δίπλα στο πτώμα – Μου άρεσε να είμαι δίπλα του»

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο θάνατος του μεσίτη ήταν ασφυκτικός. Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν τις απαντήσεις

Η κατάθεση της Γερμανίδας που σκότωσε τον 64χρονο σύντροφό της στο Χαλάνδρι προκαλεί σοκ. Οι λεπτομέρειες τις οποίες περιέγραψε, άφησαν άφωνους τους αστυνομικούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πτώμα του μεσίτη είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ο θάνατος του είχε προέλθει τουλάχιστον ένα μήνα πριν.

Μετά από έρευνα, συνελήφθη λοιπόν, η 56χρονη Γερμανίδα σύντροφός του, η οποία κατηγορείται για την δολοφονία του.
Η 56χρονη Γερμανίδα έδωσε κατάθεση-σοκ στους αστυνομικούς αμέσως μετά την σύλληψή της όπου παραδέχεται πως έζησε με το πτώμα 10 μέρες, προσποιούμενη πως ο άνδρας είναι ζωντανός.

Η περιγραφή της στους αστυνομικούς σοκάρει:

«Μου άρεσε να είμαι δίπλα του. Το χρειαζόμουν. Από τότε τις επόμενες δέκα ημέρες ξάπλωνα και κοιμόμουν δίπλα του γιατί ένιωθα ότι ήταν ακόμη κοντά μου» είπε η ίδια στους αστυνομικούς.


Σημειώνεται πως η σορός του μεσίτη βρέθηκε τυλιγμένη σε σεντόνια και δεμένη με σχοινιά σε προχωρημένη σήψη. Για την 56χρονη αυτό ήταν αδιάφορο. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν μην τον αναζητήσει κανείς.

Ανατριχίλα προκαλούν και τα όσα ισχυρίστηκε για τις σοκαριστικές μέρες που κοιμόταν δίπλα στον νεκρό σύντροφό της.
Η Γερμανίδα μόλις αντιλήφθηκε τι είχε κάνει, φέρεται να επιχείρησε να εξαφανίσει κάθε ίχνος του εγκλήματος. «Σκέφτηκα να το εξαφανίσω, αλλά δεν τα κατάφερα» είπε στους αστυνομικούς.

Τι φέρεται να είπε η Γερμανίδα σύντροφός του στους αστυνομικούς:

«Δεν μπορούσα να καθαρίσω, μύριζε πάρα πολύ και ήθελα να τον ξεφορτωθώ από το σπίτι. Στην αρχή είχα σκεφθεί να τον κουνήσω για να τον πάω στο μπάνιο και να είναι πιο δροσερά εκεί. Όμως δεν το έκανα ποτέ. Δεν είχε νόημα, αφού και πάλι θα ήταν μέσα στο σπίτι. Έπρεπε να τον βγάλω από το σπίτι», φέρεται να είπε αρχικά η 57χρονη Γερμανίδα, συμπληρώνοντας ότι «επειδή δεν ήθελα να τον πιάσω από κάποιο σημείο του σώματός του μετά από τόσο καιρό που είχε περάσει, πήρα μια ταινία που κολλάει και τον τύλιξα γύρω γύρω. Πήρα ακόμη κάτι σκοινιά από το μηχανάκι του που το είχε παρκαρισμένο απέξω και τον τύλιξα και με αυτά».

Όσο για το πώς επήλθε ο θάνατος του 64χρονου, η ίδια ανέφερε ότι «εγώ έβαλα 5 ή 6 χάπια σε ένα ποτήρι που είχα βάλει μέσα μπλε πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό και τα διέλυσα στην πορτοκαλάδα με ένα κουτάλι. Μετά του πήγα το ποτήρι αυτό με την πορτοκαλάδα και ο Γιάννης την ήπιε. Αυτά τα χάπια ήταν άσπρα και ήταν πεταμένα μέσα στο συρτάρι στο σαλόνι.

Αυτά τα χάπια από ότι μου είχε πει ο Γιάννης, ήταν χάπια που έπαιρνε για να ηρεμήσει. Μετά άρχισε να βήχει πάρα πολύ δυνατά και εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έβηχε συχνά ο Γιάννης όταν ξάπλωνε. Μέσα στη νύχτα σηκώθηκε και ίσως πήγε και ήπιε και κάποιο άλλο χάπι, αλλά δεν ξέρω τι. Αυτό το λέω γιατί την άλλη μέρα είδα στο τραπέζι της κουζίνας ένα κουτάκι που ο Γιάννης είχε τα χάπια της εβδομάδας και αυτό το κουτάκι ήταν ανοιχτό».

Στη συνέχεια, δε, μίλησε για το διάστημα που ήταν, όπως ισχυρίζεται, μαζί του ενώ ήταν ήδη νεκρός. «Όταν ξύπνησα στις 19 Δεκεμβρίου το πρωί, επειδή είχα ανησυχήσει πολύ πια από την κατάσταση του Γιάννη, πήγα τον ψηλάφησα και κατάλαβα ότι ήταν κανονικά νεκρός. Δεν είχε παλμούς, δεν ακουγόταν η καρδιά του και φαινόταν στο πρόσωπό του ότι ήταν νεκρός», φέρεται να είπε η Γερμανίδα.

Και συνέχισε: «Με έπιασε πανικός, δεν ήξερα τι να κάνω. Άρχισα να του μιλάω και δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα καταλάβει ότι πέθανε, αλλά δεν το πίστευα και μου άρεσε να είμαι δίπλα του. Το χρειαζόμουν. Από τότε, τις επόμενες 10 μέρες ξάπλωνα και κοιμόμουν δίπλα του, γιατί ένιωθα ότι ήταν ακόμα κοντά μου. Αυτές τις δέκα ημέρες που σας λέω, ζούσα σαν να ήταν μαζί μου. Πήγαινα σούπερ μάρκετ, του μιλούσα, μαγείρευα και για τους δυο μας. Εμένα με ανησυχούσε μην έρθει και τον ψάξει κανένας»…

Ζητάει συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος

Τη Δευτέρα η 56χρονη σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star με γραπτή της δήλωση μέσα από τα κρατητήρια της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης ζητά συγνώμη στην οικογένεια του συντρόφου της.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε. Είμαι εδώ για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να λογοδοτήσω όπου χρειάζεται. Δεν σκότωσα εγώ τον Γιάννη. Λυπάμαι πολύ για την αναστάτωση που προκάλεσα…».

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο θάνατος του μεσίτη ήταν ασφυκτικός. Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν τις απαντήσεις.

Δικηγόρος 56χρονης: Προσποιούνταν οτι ζούσε με το πτώμα μία φυσιολογική ζωή

Από την άλλη ο δικηγόρος της Γερμανίδας δήλωσε ότι «η 56χρονη έμεινε μαζί του πάνω από 10 μέρες και προσποιούνταν ότι η ζωή που ζούσαν ήταν φυσιολογική».

«Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Επιβεβαιώνω τα περί απόκλισης ψυχιατρικής της κατηγορούμενης. Το σκηνικό που περιγράφει είναι ακριβές, έμεινε μαζί του πάνω από 10 μέρες και προσποιούνταν ότι η ζωή που ζούσαν ήταν φυσιολογική. Μου είπε ότι τον είχε ανάγκη πως δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι έχει φύγει από τη ζωή. Αυτό για εμένα δείχνει μία απόκλιση, θα εξεταστεί βεβαίως το ζήτημα της το ψυχιατρικό”, ανέφερε ο συνήγορος της κατηγορούμενης κ. Σπύρος Δημητρίου και μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Από εκεί και πέρα για τις συνθήκες του εγκλήματος, θα πρέπει να σας πω ότι αμιγώς ανθρωποκτονία μάλλον δεν είναι, θα το δουν βέβαια οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Πάνω σε έναν καβγά προκειμένου να τον ηρεμήσει του έδωσε μεγάλο αριθμό από ηρεμιστικά σκευάσματα που ήδη αυτός λάμβανε, προκειμένου να τον κατευνάσει από μία επιθετική συμπεριφορά που είχε εναντίον της. Παραδέχεται την ευθύνη ότι στη συνέχεια δεν του προσέφερε καμία βοήθεια».

Διαβάστε, επίσης:

Έγκλημα Χαλάνδρι: Σοκάρει η ομολογία της Γερμανίδας