Τι απαντά η UNESCO στην επιδίωξη του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί

Σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Ερντογάν εκτός από την πρόθεσή του να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά, «μετονόμασε» και την Πόλη σε «Ισλάμ μπολ« (άφθονο Ισλάμ)

Πηγή του Οργανισμού, μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία του δικτύου Sputnik, ανέφερε ότι πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μία τέτοια απόφαση θα πρέπει τα να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί, προκειμένου να προχωρήσει.

«Οι αποφάσεις που αφορούν την εφαρμογή της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς λαμβάνονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιά. Εάν μία χώρα έχει υπογράψει τη σύμβαση και θέλει να αλλάξει το όνομα ενός μνημείου, θα πρέπει να υποβάλει την πρότασή της προς έγκριση στην επιτροπή».

«Η UNESCO κάνει προετοιμασίες για το έργο της επιτροπής, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει επ’ ουδενί τις αποφάσεις της», πρόσθεσε.

Σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Ερντογάν εκτός από την πρόθεσή του να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά, «μετονόμασε» και την Πόλη σε «Ισλάμ μπολ« (άφθονο Ισλάμ).

Μια ημέρα μετά τη συνέντευξή του στην οποία αποκάλυψε την πρόθεσή του η Αγιά Σοφιά να γίνει τζαμί αντί για μουσείο που είναι σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε την Τρίτη ένα βήμα παραπάνω.

Διαβάστε, επίσης:Τεράστια έκρηξη με τραυματίες στην Στοκχόλη