Φυλακές Κορυδαλλού – Με κομμένη καρωτίδα βρέθηκε ο νεκρός μετά από τη συμπλοκή

Ο κρατούμενος που έχασε τη ζωή του στη φοβερής και άγριας έντασης συμπλοκή, έχει χτυπήματα στα πλευρά και κομμένη καρωτίδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρο Καρακίτσιο

Το νέο αιματηρό περιστατικό περιστατικό ήρθε θα θυμίσει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου από το περασμένο καλοκαίρι έχουν σημειωθεί, για διαφόρους λόγους, περίπου 25 θάνατοι.

Στη χθεσινή συμπλοκή με απολογισμό ένα νεκρό και 8 τραυματίες, συμμετείχαν Ρωσόφωνοι και Αλβανοί κρατούμενοι. Αφορμή της συμπλοκής φέρεται ότι ήταν η «οργή» που εξέφραζε νεαρός Αλβανός κρατούμενος γιατί δεν υπήρχε συμπαράσταση από άλλους κρατουμένους στο επίμονο αίτημα του να μην μεταχθεί στις φυλακές Χανίων όπου παρέμενε ως κρατούμενος και να παραμείνει στον Κορυδαλλό όπου θεωρείται χώρος ασυδοσίας και «προνομίων».

Ο Αλβανός είχε κατορθώσει δύο φορές, το τελευταίο διάστημα, να μεταχθεί από τις φυλακές Χανίων με χαρτί τοπικού ιατρού ότι είχε «ψυχολογικά προβλήματα», όμως εκνευριζόταν γιατί το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού δεν τον «κρατούσε» εκεί.

Έτσι λοιπόν υπήρξε συμπλοκή του με έναν Ρωσοπόντιο και τον κρατούμενο που έπεσε νεκρός από κτυπήματα μαχαιριού από τον «διαμαρτυρόμενο» Αλβανό και ομάδα ομοεθνών του που έσπευσαν να του… συμπαρασταθούν με μαχαίρια που είχαν προμηθευθεί με άγνωστο τρόπο.

Ο κρατούμενος που έχασε τη ζωή του στη φοβερής και άγριας έντασης συμπλοκή, έχει χτυπήματα στα πλευρά και κομμένη καρωτίδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρο Καρακίτσιο.

Ο κρατούμενος βρισκόταν στις φυλακές εξαιτίας της εμπλοκής του σε υπόθεση εμπρησμού ενός πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην κατάσταση των υπόλοιπων τραυματιών λέγοντας ότι ο ένας είναι σοβαρά, ενώ ο αρχιφύλακας έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι.

Ο κ. Κατακίτσιος αναφέρθηκε ακόμα και στον νόμο Παρασκευόπουλου τονίζοντας ότι ο σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα ωφελούσε πουθενά η αποσυμφόρηση. Ανέφερε ακόμα ότι: «μέχρι πριν από δύο χρόνια έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να φτιαχτεί η φυλακή αλλά είδαμε μια στροφή στην πολιτική ηγεσία όσον αφορά τη φυλακή που έχει τέτοια αποτελέσματα σαν τα χθεσινά».

«Όσο δεν έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για το σωφρονιστικό σύστημα και απουσιάζει η πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης κρατουμένων και εργαζομένων στις φυλακές οι ελληνικές φυλακές θα προσομοιάζουν στις φυλακές της Κολομβίας και της Βενεζουέλας» τόνισε ο κ. Καρακίτσιος κάνοντας τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα μιλήσουμε για το ίδιο θέμα ξανά σύντομα».

Διαβάστε, επίσης:

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Αιφνίδιος θάνατος αξιωματικού που υπηρετούσε στην Ελευσίνα