Πενθεί η Πρέβεζα για τον θάνατο του 39χρονου αστυνομικού πατέρα 4 παιδιών (Εικόνες)

Θρήνος στην Πρέβεζα για τον Ηλία Καλαϊτζή που σκοτώθηκε στην Τύμφη. Ο 39χρονος αστυνομικός, πατέρας 4 παιδιών, έπεσε σε χαράδρα ανήμερα των γενεθλίων του. Εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρός σε βάθος 700 μέτρων μετά από πολύωρες έρευνες.

Ένας άνθρωπος από τους λίγους, με πλούσια αθλητική και κοινωνική δράση, ο Ηλίας Καλαϊτζης βρήκε άδικο θάνατο στα ορεινά της Κόνιτσας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας, όπως μεταδίδει το mypreveza.gr.

Ήταν η ημέρα των γενεθλίων του, έκλεινε τα 39 του χρόνια, όταν κατά την διάρκεια πεζοπορίας στο Όρος Τύμφη, γλίστρισε στο παγωμένο χιόνι. Αυτή η άτυχη στιγμή προκάλεσε την πτώση του σε χαράδρα βάθους 700μ καθώς και τον θάνατο του.

Ο 39χρονος μαζί με άλλους δυο φίλους του επιχείρησαν να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράτας από δύσβατο μονοπάτι.

Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τελικά ο 39χρονος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής σε βάθος 700-800 μέτρων, κοντά στο σημείο οι φίλοι του στις αρχές.

Μόλις η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας της αγνοούνταν, απηύθυνε δραματική έκκληση μέσω Facebook: «Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του», έγραψε . Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας είχε χθες τα γενέθλια του.

Ο άτυχος 3χρονος ήταν ένας αστυνομικός που κόσμουσε με το ήθος του το Αστυνομικό σώμα. Ένας υπέροχος σύζυγος, πατέρας 4 ανηλίκων παιδιών και ενεργό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας.

Η απώλεια του αφήνει φτωχότερη την Ελληνική Αστυνομία και την κοινωνία της Πρέβεζας.