Έως 42 χρόνια φυλάκιση σε αυτούς που επιτέθηκαν σε Καλλίτση – Χριστοπούλου

Από 10 έως 41 χρόνια φυλακή καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος του κομμωτή των διασήμων Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε 41 χρόνια κάθειρξη τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, χωρίς μάλιστα να συγχωνεύσει την ποινή του. Ο 42χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας, τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ενώ βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές και σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτό το καθεστώς (δηλαδή σε άδεια από τις φυλακές) οι ποινές δεν μπορούν να συγχωνευτούν, όπως μεταδίδει το in.gr.

Στον Ιρακινό κατηγορούμενο της υπόθεσης το δικαστήριο επέβαλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. Ακόμη, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της απέλασης από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του. Τέλος, ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απόπειρα ληστείας.

Ο Παν. Καλλίτσης μίλησε για την ηθική του δικαίωση: «Νιώθω δικαιωμένος ηθικά, μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλαξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δεν θέλω το κακό κανενός».

Ο γνωστός κομμωτής και η τότε σύζυγός του είχαν δεχθεί επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους τον Ιανουάριο του 2016, με αποτέλεσμα ο Πάνος Καλλίτσης να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια, ενώ η Έλενα Χριστοπούλου δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.