Απίστευτες καταθέσεις στο Πρωτοδικείο Σερρών: Στην πόλη μιλούν Σλάβικα και οι κάτοικοι είναι Σλάβοι

Απίστευτες και προκλητικές μαρτυρίες κατατέθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Σερρών, κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ακύρωσης του καταστατικού και κατ’ επέκταση του φιλοσκοπιανού σωματείου με έδρα την Ηράκλεια Σερρών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το αίτημα ακύρωσης το κατέθεσε ο ίδιος ο Εισαγγελέας.

Καθηγητές, μάρτυρες υπεράσπισης του σωματείου, υποστήριξαν ευθαρσώς πως η γλώσσα που ακούγεται και ομιλείται στην πόλη των Σερρών είναι τα Σλάβικα, ενώ οι γηγενείς κάτοικοι είναι Σλάβοι!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του infonews24.gr, από καιρού έχει αναγνωρισθεί ένα σωματείο ντόπιων, όσον αφορά τα Μακεδονικά έθιμα και λοιπά, ένα σωματείο με… περίεργη αποστολή και σκοπό και όταν ο Εισαγγελέας κλήθηκε να το εξετάσει, φαίνεται πως ήρθε αντιμέτωπος με κάποιους κινδύνους εντός και εκτός εισαγωγικών.

Ο Εισαγγελέας προσέφυγε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ακυρώσει το καταστατικό αυτού του σωματείου για εθνικούς λόγους και γι’ αυτό το λόγο κάλεσε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από κόσμο και φυσικά παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και εξετάσθηκαν και άλλοι μάρτυρες, γιατί ο δικηγορικός σύλλογος έκανε πρόσθετη παρέμβαση διά του προέδρου κ. Καρίπογλου υπέρ της πρότασης του κ. Εισαγγελέα για ακύρωση του καταστατικού αυτού του σωματείου, ενώ πρόσθετη παρέμβαση έκανε και η Παμμακεδονική Ομοσπονδία των Μακεδονικών Σωματείων.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε τέσσερις και πλέον ώρες, εξετάσθηκαν όλοι οι μάρτυρες.

«Αν ήσασταν θα ακούγατε φρικτά πράγματα και αυτοί που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών αν ήταν παρόντες πιστεύω ότι θα άλλαζαν άποψη,» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Infonews24 ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του φιλοσκοπιανού σωματείου εμφανίσθηκαν ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και μια καθηγήτρια γλωσσολογίας από την Αθήνα.

Η τελευταία, σε ερώτηση του κ. Καρίπογλου «τι γλώσσα μιλούν οι Σερραίοι στον κεντρικό δρόμο της πόλης» απάντησε προκλητικά πως μιλούν Σλάβικα, αφήνοντας το ακροατήριο με… ανοιχτό το στόμα.

Η πρόκληση βέβαια δεν σταμάτησε μόνο εκεί, καθώς οι ίδιοι καθηγητές υποστήριξαν πως οι γηγενείς κάτοικοι των Σερρών, είναι Σλάβοι!

«Γενικώς αυτοί οι άνθρωποι είχαν κάποιες θέσεις, που όποιος και να τις άκουγε και βάλτε στην άκρη τα κομματικά, όποιος Έλληνας πολίτης άκουγε αυτές τις δηλώσεις πιστεύω ότι θα είχε εξοργισθεί. Μιλάμε για σκοπιμότητες. Υπάρχουν άνθρωποι από πίσω που προωθούν αυτές τις ενέργειες και δεν ήρθαν τυχαία από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να υποστηρίξουν απόψεις για τόπους τους οποίους δεν τους έχουν επισκεφθεί ποτέ,» επεσήμανε ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως υπάρχουν και κάτοικοι που όταν προσυπέγραψαν για την ίδρυση αυτού του σωματείου, εκ των υστέρων πήραν πίσω την υπογραφή τους όταν διαπίστωσαν ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες, με τον κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο να εκφράζει την πεποίθηση πως θα είναι υπέρ της κατάργησης του καταστατικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος! Οι Σκοπιανοί έφτασαν ως τη… Θεσσαλία! (χάρτης)

Κατάπτυστο άρθρο του BBC γράφει για καταπιεσμένη «Μακεδονική μειονότητα»

Η Κερκόπορτα του BBC – Τη «Μακεδονία του Αιγαίου» ονειρεύονται οι Σκοπιανοί, με διαμελισμό της Ελλάδας

Βολές της αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα για την «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα» του BBC