“Διπλό” της Σίτι μέσα στο Ολντ Τράφορντ και αγκαλιά με τον τίτλο

To Mάντσεστερ είναι… γαλάζιο και σε λίγες εβδομάδες ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον τίτλο της Premier League. H Σίτι ήταν ανώτερη, επικράτησε 2-0 της Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και θέλει τρεις νίκες για την κούπα!

Ανώτερη, κυρίαρχος και με σφραγίδα! Το Μάντσεστερ ανήκει στη Σίτι, η οποία με το 2-0 στο Ολντ Τράφορντ επί της Γιουνάιτεντ βρέθηκε στην κορυφή της Premier League, στο +1 από τη Λίβερπουλ και θέλει τρεις νίκες για να πάρει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο. Δεν έπεισαν οι Κόκκινοι παρέμειναν στο -3 από την τετράδα.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε στο ματς όπως ακριβώς με τη Μπαρτσελόνα, πίσω από τη μπάλα και η κατοχή στη Σίτι. Χωρίς ρυθμό το ματς στο πρώτο 20λεπτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο, να πιέζουν, αλλά να μη βρίσκουν χώρους για την εστία του Ντε Χέα. Η πρώτη καλή φάση στο ματς ήταν για τη Γιουνάιτεντ, όταν ο Πογκμπά βρήκε ωραία τον Λίνγκαρντ, ο τελευταίος έπιασε το σουτ με τη μια αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 20ο λεπτό, αλλά ο Μπερνάρντο νικήθηκε από τον Ντε Χέα. Η πίεση των γηπεδούχων στα χαφ είχε εγκλωβίσει τους Πολίτες που δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσουν. Μάλιστα, η καλύτερη φάση της ομάδας του Πεπ ήρθε στο 44′, η μπάλα κρύφτηκε, ο Στέρλινγκ όμως δεν έκανε το ιδανικό τελείωμα.

Η αποχώρηση του Φερναντίνιο με το καλημέρα του β’ μέρους και η είσοδος του Σανέ, μάλλον… καλό έκανε στη Σίτι. Ο Γερμανός μπήκε, έδωσε ώθηση και έβαλε την ομάδα του στην περιοχή της αντιπάλου. Ετσι, στο 54΄ ήρθε και το γκολ λύτρωσης, όταν ο Μπερνάρντο έκανε ό,τι ήθελε τον Νταρμιάν, πλάσαρε εξαιρετικά και πέτυχε το 1-0. Οι «πολίτες» θα μπορούσαν άμεσα να έχουν διπλασιάσει τα τέρματά τους, όταν στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Αγουέρο βρήκε το δοκάρι του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ απάντησε στο 56′, αλλά ο Λίνγκαρντ από γύρισμα του Ράσφορντ απέτυχε σε κενή εστία να ισοφαρίσει στην τεράστια στιγμή για την ομάδα του. Αντίθετα, ο Σανέ ήταν πιο ουσιαστικός και στο 66′ με όμορφη ενέργεια διαμόρφωσε το 2-0 και κλείδωσε την 11η διαδοχική νίκη για την ομάδα του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Νταρμιάν (83′ Σάντσες), Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Περέιρα (72′ Λουκάκου), Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83′ Μαρσιάλ)

Μάντσεστερ Σίτι: ‘Εντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (89′ Ντανίλο), Φερναντίνιο (51′ Σανέ), Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο (89’ Γκάμπριελ Ζέσους), Στέρλινγκ.

Πηγή: gazzetta.gr