Εύκολα 4-0 την Ξάνθη ο Ολυμπιακός στο “Καραϊσκάκη”

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο ματς για φέτος στο Καραϊσκάκη, κέρδισε εύκολα με 4-0 την Ξάνθη και παράλληλα κέρδισε και το χειροκρότημα των φίλων του. 2 γκολ ο Γκιγιέρμε, από ένα οι Ομάρ και Φορτούνης!

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός σε μία σούπερ εμφάνιση που “σκόρπισε” την Ξάνθη έχοντας αρκετούς διακριθέντες όπως τους Γκιγιέρμε, Ομάρ, Φορτούνη και Καμαρά. Επιστροφή – επανεμφάνιση (σ.σ. για πρώτη φορά μετά το 2014-2015) του Αβραάμ σε παιχνίδι στο Καραϊσκάκη με αποθέωση από τον κόσμο των Πειραιωτών που έδωσε δυναμικών παρών στο τελευταίο ματς εντός για φέτος. Δύο γκολ ο Γκιγιέρμε και από ένα οι Ομάρ και Φορτούνης στο 4-0 επί της Ξάνθης.

ΜΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Τόσο Ολυμπιακός όσο και Ξάνθη ξεκίνησαν με το ίδιο σχήμα το ματς. Με διάταξη 4-2-3-1. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ως εξής: Σα κίπερ, άμυνα με Τσιμίκα, Ομάρ, Μεριά και Σισέ, κέντρο με Καμαρά και Γκιγιέρμε, άκρα με Ντίας και Ποντένσε και ο Φορτούνης πίσω από τον φορ Σολδάνο.

Οι 11 της Ξάνθης που είχε τον Μελιόπουλο ως επιτελικό πίσω από τον φορ Μπρίτο ήταν οι: Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Ντουρεστάμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο, Σαρπόνγκ, Μπαξεβανίδης και Σιλά.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΚΑΙ “ΚΑΘΑΡΙΣΕ” ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ 2-0 ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟ 3-0 Ο ΟΜΑΡ

Ο Ολυμπιακός στο α’ μέρος ήταν σχεδόν από την αρχή πολύ σοβαρός και καλός δημιουργικά και επιθετικά. Η Ξάνθη είχε μία φάση στην αρχή αλλά μετά δέχθηκε μεγάλο πρέσινγκ με το α’ μέρος να τελειώνει με 13-2 τελικές και τον Ολυμπιακό να έχει και δοκάρι από σουτ του Καμαρά. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Φορτούνης συνεργάστηκε ξανά με τον Γκιγιέρμε σε φάση γκολ. Κόρνερ του αρχηγού των Πειραιωτών και κεφαλιά του Βραζιλιάνου για το 1-0. Στο 16′ ο Γκιγιέρμε σκόραρε και πάλι με πολύ καλό τελείωμα μετά από φάση που άρχισε με δικό του κλέψιμο και γύρισμα από τον Ομάρ. Ο Ολυμπιακός που είχε χαμένες ευκαιρίες με Φορτούνη, Γκιγιέρμε και Ομάρ θα συνέχιζε το σκοράρισμα. Στο 43′ ο Καμαρά είχε ένα σουτ “οβίδα” στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Ομάρ με “ριμπάουντ” και κεφαλιά έκανε το 3-0.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ – ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 4-0 ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε. Στο 57ο λεπτό βρήκε και άλλο γκολ. Ο Γκιγιέρμε έβγαλε μία σούπερ βαθιά μπαλιά στον Φορτούνη που από κοντά έγραψε το 4-0. Στην συνέχεια στο 69ο λεπτό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο στο πρώτο ματς του μετά την επιστροφή του στην ομάδα. Μέχρι το τέλος του ματς ο Ολυμπιακός που άλλαξε και το σχήμα του σε 4-4-2 με την είσοδο του Χασάν πίεζε και για άλλο γκολ και είχε φάσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Καμαρά, Φορτούνης (74′ Χασάν), Γκιγιέρμε, Ομάρ, Μεριά (69′ Αβραάμ), Τσιμίκας, Σολδάνο, Ζιλ Ντίας, Ποντένσε (58′ Μασούρας) και Σισέ.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46′ Οκάν), Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Ντουρεστάμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73′ Φακής), Σαρπόνγκ (65′ Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης και Σιλά.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Καταιγίδα» ο Ολυμπιακός 5-0 τον Παναιτωλικό – Δείτε τα γκολ