Θρίλερ στην Κύπρο: Φόβοι για περισσότερα θύματα – 22 γυναίκες έχουν εξαφανιστεί (Βίντεο)

Ανησυχία υπάρχει στις κυπριακές αρχές, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες. Η αστυνομία διερευνά την πιθανή ανάμειξη με κάποια από αυτές τις εξαφανίσεις του λοχαγού –κατά συρροή δολοφόνου– Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού αλλά και στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη δράση του 35χρονου υπόπτου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, ο οποίος «ψάρευε» τα θύματά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το προφίλ «Ορέστης». Όπως προκύπτει, βάσει των νέων πληροφοριών, φαίνεται ότι από τα χέρια του έχουν γλιτώσει πολλές άλλες κοπέλες με τις οποίες φέρεται να συνομιλούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ο 35χρονος σχετιζόταν με περισσότερες από 30 γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες αντάλλαζε μηνύματα και ενδεχομένως να προσπαθούσε να ρίξει στα δίχτυά του. Η πληροφορία αυτή φαίνεται ότι είναι συνυφασμένη με τις πρόσφατες δηλώσεις εκ μέρους της Κυπριακής Αστυνομίας, για την πολύτιμη συμβολή της Ιντερπόλ και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά, υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο κι αυτό φαίνεται ότι επαληθεύεται, βάσει των στοιχείων.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού αλλά και στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρρα αλλά και άλλων πιθανών θυμάτων του 35χρονου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε το φόνο δυο γυναικών και της 6χρονης.

Σήμερα θα μεταβούν στο μεταλλείο του Μιτσερού ειδικοί για να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας του φρεατίου.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι για λόγους ασφαλείας σταμάτησαν χθες οι έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού. Έκανε λόγο για αλλοίωση των δοκών που συγκρατούν τον ανελκυστήρα, προσθέτοντας ότι έχει διαπιστωθεί μία μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια. Ξεκαθάρισε ότι οι έρευνες θα επαναρχίσουν όταν ο χώρος καταστεί ασφαλής και αποσοβηθεί ο κίνδυνος υποχώρησης των δοκών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι έρευνες θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, ακόμα και το Πάσχα. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες δεν θα επαναρχίσουν μέχρι να γίνει συντήρηση και σταθεροποίηση των ανελκυστήρων. Κατά τις χθεσινές έρευνες, χρησιμοποιήθηκε ρομποτική κάμερα στη δυτική πλευρά του λάκκου και έφτασε σε βάθος μέχρι τα 130 μέτρα.

Παράλληλα, έρευνες έγιναν στο σπίτι του υπόπτου αλλά και στο χώρο εργασίας του, από όπου περισυλλέγησαν στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Στη λίμνη Ξυλιάτου μετέβη χτες και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τις εξελίξεις των ερευνών, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, συστήνοντας κατανόηση για το έργο της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες μετά τη διερεύνηση των εγκλημάτων που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκάρει η ομολογία του λοχαγού δολοφόνου: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία»