Κεραυνοί Καμμένου κατά πάντων στην παρουσίαση των ευρωβουλευτών του

«Ο ευρωσκεπτικισμός που εκφράζουμε είναι θετική και δημιουργική στάση» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος, παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ.

Με -νέα- επίθεση στον Νίκο Κοτζιά και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ -που του «έμαθε να γράφει με το δεξί»– ο Πάνος Καμμένος τοποθέτησε τους ΑΝΕΛ στους ευρωσκεπτικιστές, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου τους.

Ο Πάνος Καμμένος διάνθισε την παρουσίαση με κριτική στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για την οικονομία στην Ευρώπη, αλλά και τη στάση τους στο προσφυγικό.

«Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με την Ευρώπη των δανειστών και δεν εκχωρούμε εθνική κυριαρχία σε κανένα και ποτέ. Ο ευρωσκεπτικισμός που εκφράζουμε είναι θετική και δημιουργική στάση», υποστήριξε ο κ. Καμμένος, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως με την παρουσία των ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση προφύλαξαν την πατρίδα στο προσφυγικό και δεν επέτρεψαν να περάσουν τα σχέδια Σόϊμπλε και Μέρκελ για μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ανθρώπων».

Στο ίδιο αντιγερμανικό μοτίβο είναι και το τηλεοπτικό σποτ για τις ευρωεκλογές, με αναφορές σε ένα πειθήνιο σκυλάκι που ονομάζεται «Θανάσης» και δέχεται παραγγέλματα στα γερμανικά.

«Δεν φθάνει να θέλουμε την Ευρώπη, πρέπει και η Ευρώπη να είναι αυτή που θέλουμε. Σήμερα είναι η Ευρώπη των αριθμών, των δανειστών, των εξωθεσμικών κέντρων, των διευθυντηρίων. Το ζήσαμε και το πληρώσαμε ακριβά τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες» υπογράμμισε ο Π. Καμμένος επισημαίνοντας ότι «σε όλα τα κράτη-μέλη οι πολίτες στέκονται με φόβο και περίσκεψη απέναντι στην ΕΕ».

«Οι ΑΝΕΛ πηγαίνουν στην Ευρώπη πρώτα ως Έλληνες και ως Έλληνες θα συναντηθούμε με τους Ευρωπαίους» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι χάρη στους ΑΝΕΛ υπήρχε και υπάρχει πολιτική σταθερότητα ενώ «εξασφαλίσαμε την έξοδο από τα μνημόνια, τη σταθερότητα και ειρήνη στη Μεσόγειο και κάναμε πράξη όσα είχαμε υποσχεθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διαφυλάξαμε τις συντάξεις και την μη μείωση μισθών».

«Αποδείξαμε ότι υλοποιούμε ότι εξαγγέλλουμε. Οι ΑΝΕΛ δεν πιέζονται, δεν εκβιάζονται δεν υποχωρούν. Είμαστε πιστοί στην Ελλάδα και μπορούμε να την υπερασπιστούμε. Το αποδείξαμε και όταν ήλθε η ώρα να παραιτηθούμε από την κυβέρνηση για το θέμα της Μακεδονίας» υπογράμμισε.

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τον «εθνικό ολετήρα» –φράση που χρησιμοποιεί όποτε αναφέρεται στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά– που «παραβίασε την συμφωνία ύπαρξης της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «θα αποδείξουμε με ποία ανταλλάγματα» ο πρώην ΥΠΕΞ υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι δυνάμεις που συγκρούονται δεν είναι μόνο η αριστερά – που εμείς τη μάθαμε να γράφει με το δεξί – και η δεξιά. Ο μεγάλος εχθρός είναι η παγκοσμιοποίηση και η κατάργηση των εθνών-κρατών. Είναι το Ίδρυμα Κλίντον και ο Σόρος που θέλουν εθνική υποταγή. Θα βρουν απέναντι τους εμάς. Και είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ είναι:

Αντωνιάδου-Φανταουτσάκη Αθηνά

Ανυφαντάκη Στέλλα

Αργυρόπουλος Ντίμης

Βασιλείου Θεόφιλος

Γεωργαντζόγλου Νικόλαος

Γκουσμπουνάρης Ιωάννης

Δανεκαριά Μαρία

Διακομιχάλη Νικόλαος

Ευσταθόπουλος Βασίλειος

Ζαφείρης Ιωάννης

Θεοδωροπούλου Καλλιόπη

Καραθανάση Αγγελική

Καρακίτσιος Δημήτριος

Καρίμι Μασούντ

Καρκαμπούνας Σπύρος

Κατσαφά Ανθή

Κομματά Φιλιώ

Κουρνέτα Ευρυδίκη

Λαμπρινός-Βλαττάς Ευστράτιος

Μαγκανιάρη Φωτεινή-Ζωή

Μάμαλος Παύλος

Μιχαλίτσης Κωνσταντίνος

Μπαλτάκος Παναγιώτης

Μπουρνέντας Δημήτρης

Νασιώκα Ιωάννα

Νεστορίδου Μαρία

Νησιώτης Νικόλαος

Ντάλιου-Αθανασίου Χρυσοπηγή

Ξυδάς Γιώργος

Παππά Βασιλική

Πασπάτη Μαρία

Πελεγίνης Νικόλαος

Πουλάκη Αικατερίνη

Σακελλαρίου Βίκυ

Σαράντης Κωνσταντίνος

Σπανός Βαγγέλης

Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος

Τοσουνίδης Θεόδωρος

Τουρναβίτης Κωνσταντίνος

Τσομκόπουλος Γιώργος.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν παραιτείται ο Παπαχριστόπουλος μετά τα …παρακάλια Βούτση

Καμμένος: Εγώ είπα στον Φωκά να πάει για γκαζόζα – Θα καταλάβουν τι θα πει “εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ”

Καταιγιστικός ο Καμμένος: Να παραδώσουν την έδρα τώρα Παπαχριστόπουλος και Κουίκ