“Μίλησε” το Άνφιλντ: Λίβερπουλ – Πόρτο 2-0: Ξεκάθαρο προβάδισμα για τα ημιτελικά (Βίντεο)

Με τα γκολ των Κεϊτά και Φιρμίνο από το πρώτο ημίωρο η Λίβερπουλ επικρατησε 2-0 της Πόρτο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του CL ενόψει της ρεβάνς στο “Ντραγκάο”.

Ο μεγάλος στόχος της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από το διακαή πόθο της εδώ, την κούπα της πρωταθλήτριας Αγγλίας που της λείπει εδώ και 29 χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα γυρίσει την πλάτη στο Champions League όπου είναι από τις πλέον επιτυχημένες ομάδες του θεσμού με πέντε κατακτήσεις.

Αυτό το έδειξε και στον πρώτο προημιτελικό κόντρα στην Πόρτο, με την πρωτοπόρο της Premier League να επικρατεί με το “καθαρό” 2-0 των δις πρωταθλητών Ευρώπης και να αποκτάει σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τους “4” ενόψει του δεύτερου ραντεβού των δύο ομάδων, στις 17 Απριλίου στο “Ντραγκάο”.

Ο Κεϊτά ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους “κόκκινους” μόλις στο 5′ πανηγυρίζοντας το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Φιρμίνο στο 26′ με το τρίτο τέρμα στο φετινό Champions League.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Η Λίβερπουλ μπήκε στο ματς με φόρα από το 3-1 επί της Σαουθάμπτον πριν μερικά 24ωρα που την έφερε στην κορυφή της Premier League και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5′, με τον παίκτη μάλιστα που είχε πετύχει το πρώτο γκολ της απέναντι στους “αγίους”: τον Ναμπί Κεϊτά.

Ο Μανέ τροφοδότησε τον Φιρμίνο μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος έστρωσε στον Κεϊτά και ο μέσος από την Γουινέα νίκησε με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή (η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Όλιβερ Τόρες) τον Κασίγιας για το 1-0 των “κόκκινων”.

Η επόμενη μεγάλη φάση ήταν και πάλι για την Λίβερπουλ, με τον Σαλάχ να στέλνει τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Πόρτο στο τετ α τετ που είχε στο 21′ με τον Κασίγιας (συμπλήρωσε 176 ματς στο Champions League ο Ισπανός), για να έρθει το δεύτερο γκολ πέντε λεπτά αργότερα.

Ήταν μάλιστα προϊόν πανέμορφης ομαδικής προσπάθειας: κάθετη πάσα του Χέντερσον, κίνηση του Αλεξάντερ-Άρνολντ στην πλάτη της άμυνας των “δράκων” και παράλληλο γύρισμα, με τον Φιρμίνο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα όντας αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως ο Βραζιλιάνος έχει συμμετοχή σε 12 γκολ στα 11 ματς Champions League που έχει δώσει με την Λίβερπουλ στο “Άνφιλντ”, έχοντας 7 γκολ και 5 ασίστ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Πόρτο είχε τη δική της κλασική ευκαιρία για να βρει δίχτυα όμως έπεσε πάνω στον κέρβερο Άλισον, με τον Βραζιλιάνο να υψώνει τείχος και να αποκρούει εντυπωσιακά με τα πόδια το δυνατό σουτ του Μαρεγκά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, κρατώντας το 2-0 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου το “Άνφιλντ” σηκώθηκε στο πόδι με το γκολ του Μανέ στο 48′, το οποίο όμως δεν μέτρησε σωστά καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Σενεγαλέζος, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα παιχνίδι αναμονής, τακτικής και στρατηγικής.

Κυρίως από την Λίβερπουλ που είχε το υπέρ της 2-0 και προσπαθούσε να το διαχειριστεί, με τους παίκτες του Κλοπ να μην έχουν τα εντυπωσιακά ξεσπάσματα του πρώτου 45λεπτου και να αρκούνται στο να βρίσκονται στη θέση του οδηγού και να προστατεύουν το σημαντικό προβάδισμά τους.

Τα σουτ των Σαλάχ στο 52′ (στην αγκαλιά του Κασίγιας) και Μανέ στο 70′ (η μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι) ήταν οι καλύτερες στιγμές της, με την Πόρτο από την πλευρά της να απειλεί με τον Μαρεγκά αλλά τους Φαν Ντάικ και Άλισον να αποτελούν εγγύηση στα μετώπισθεν των “κόκκινων” και να παραμένει το 2-0 μέχρι το φινάλε.

Μοναδικό γεγονός που θα μπορούσε να χαλάσει το εξαιρετικό κλίμα στην Λίβερπουλ ήταν το επικίνδυνο τάκλιν του Σαλάχ στον Ντανίλο στο 83′ που θα μπορούσε να του κοστίσει αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τη φάση όμως να “ξεφεύγει” από το διαιτητή και να μην τιμωρεί τον Αιγύπτιο.

Το τελικό 2-0 πανηγυρίστηκε έντονα από τους φίλους των γηπεδούχων που βλέπουν την ομάδα τους να διεκδικεί μέχρι τέλους την Premier League και να έχει βάλει τις βάσεις για την τετράδα του Champions League, με τον Γιούργκεν Κλοπ από την πλευρά του να πανηγυρίζει την 400η νίκη της προπονητικής καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο (109 με την Μάιντς, 180 με την Ντόρτμουντ, 111 με την Λίβερπουλ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ (73′ Οριγκί), Φιρμίνο (82′ Στάριτζ)

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (77′ Φερνάντο), Φελίπε, Μιλιτάο, Άλεξ Τέγες, Κορόνα, Ντανίλο Περέιρα, Όλιβερ Τόρες (74′ Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο, Μαρεγκά, Τικίνιο Σοάρες (62′ Μπραχίμι)

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σούπερ Λίβερπουλ άλωσε το Μόναχο! 3-1 την Μπάγερν (Εικόνες και βίντεο)