Νέα σύλληψη γιαγιάς και πρόστιμο 200 ευρώ επειδή πούλαγε χόρτα! (Βίντεο)

Στο δικαστήριο καλείται να παρουσιαστεί μια ηλικιωμένη γυναίκα 80 ετών επειδή τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη στις παρυφές λαϊκής αγοράς στην Κατερίνη να προσπαθεί να πουλήσει χόρτα.

Η υπόθεση θυμίζει αυτή της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη η οποία συνελήφθη και κρατήθηκε για ώρες στο ΑΤ Αμπελοκήπων επειδή πωλούσε χωρίς άδεια και για να βγάλει τα προς το ζην «τερλίκια» (πλεχτές κάλτσες).

Όπως συνέβη και στην 90χρονη με τα τερλίκια, που συνελήφθη σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ ενώ της ήρθε και κλήση για το δικαστήριο, το οποίο θα εκδικαστεί τον προσεχή Ιούνιο.

Αυτό το οποίο λένε οι αστυνομικοί, είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό, από ό,τι ορίζει ο νόμος. Κλήθηκαν να πάνε στο σημείο και όπως λένε ήταν αναγκασμένοι να συλλάβουν τη γριούλα και να την οδηγήσουν σε αστυνομικό τμήμα για τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Σύμφωνα με τον γιο της που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό, η 80χρονη φοβάται και δεν θέλει πλέον να βγαίνει από το σπίτι της.

Συνδικαλιστές λένε, τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού ότι γίνεται πρόταση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην γίνονται τέτοιου είδους διαδικασίες για άτομα άνω των 75 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο εξευτελισμός συνεχίζεται – 200 ευρώ πρόστιμο στην 90χρονη που πούλαγε τερλίκια