Νίκη Κεραμέως: Το πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία βασίζεται στην αξιοκρατία

Το πρόγραμμα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας βασίζεται στις αρχές της αξιοκρατίας, της αριστείας και της αυτονομίας, δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας (υποψήφια στη Β’ Αθηνών, βόρειου τομέα) Νίκη Κεραμέως, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για την παρουσίαση -το απόγευμα του Σαββάτου, στο δημοτικό πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη- της κυβερνητικής πρότασης της ΝΔ για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Η παρουσίαση εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια που κάνουμε να διοχετεύσουμε τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα», είπε η κ. Κεραμέως, εξηγώντας ότι αυτονομία σημαίνει «μεγαλύτερη ελευθερία και για τα σχολεία μας και για τα πανεπιστήμιά μας, να μην ελέγχονται ασφυκτικά σε κάθε τους βήμα από ένα υπεσυγκεντρωτικό υπουργείο Παιδείας».

«Προτείνουμε οι μεταρρυθμίσεις να ξεκινήσουν από κάτω προς τα πάνω, από τα χρόνια 0 έως 6, γιατί αυτό επιτάσσει η λογική, να ξεκινάς από τα θεμέλια και όχι από τα κεραμίδια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι μέλημα είναι «να φροντίσουμε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού […] και να γίνει πράξη το υποχρεωτικό νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια». Σε ό,τι αφορά το δημοτικό, διευκρίνισε ότι δίδεται «ιδιαίτερη έμφαση στις λεγόμενες ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, ομαδική δουλειά και συνεργατικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ