Ξεκίνησε η δίκη των 9 Κρητικών που κατηγορούνται για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ξεκίνησε το πρωί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των 9 Κρητικών, πρώην σπουδαστών στη Γαλακτοκομική Σχολή, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της Μαρίας Φρονιμάκη, μητέρας του Βαγγέλη, η οποία εμφανίστηκε συντετριμμένη στο δικαστήριο. Όπως είπε, στις 5 Φεβρουαρίου του 2015, μία μέρα πριν από την εξαφάνιση του παιδιού της, είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο και της είχε πει πως θα πήγαινε στο Ρέθυμνο για το Καρναβάλι.

«Τίποτε δεν προμήνυε το κακό», είπε η μάνα, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων, η κ. Φρονιμάκη ανέφερε ότι μετά την εξαφάνιση του υιού της πληροφορήθηκε για τις «παραβατικές συμπεριφορές των κατηγορουμένων, μέσα και έξω από την Σχολή». Επίσης, κατέθεσε πως ο γιός της, κατά το 1ο έτος των σπουδών του, και λίγο πριν η Διοίκηση αποφασίσει να του αλλάξει δωμάτιο, της είχε πει πως κάποιοι συμφοιτητές του έβαλαν χρώμα στο σαμπουάν και ότι με την πετσέτα του σφουγγάρισαν το πάτωμα.

Ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, μέσα σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, είπε: «Τέσσερα χρόνια πάω και έρχομαι και δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω γιατί έχασα τον γιό μου. Αυτό θέλω να το μάθω». Ο κ. Γιακουμάκης αποκάλεσε τη Γαλακτοκομική Σχολή «μαγαζί» και κατήγγειλε ότι οι υπεύθυνοι έκρυβαν την αλήθεια για σοβαρά περιστατικά όταν τους ενημέρωναν.

Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις της αδελφής του Βαγγέλη, Ελένης, και μιας πρώην σπουδάστριας στη Σχολή.

Η υπερασπιστική γραμμή όσων κατηγορούνται στηρίχθηκε στο ότι ήταν «υπερβολικά τα όσα ακούστηκαν και καταγράφηκαν μετά την εξαφάνιση του νεαρού σπουδαστή».

Το δικαστήριο διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τετάρτη, 10 Απριλίου. Συνολικά, έχουν κληθεί να καταθέσουν 20 μάρτυρες. Σήμερα, δύο από αυτούς δεν εμφανιστήκαν και διετάχθη η βίαιη προσαγωγή τους το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ