Πανάξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, 5-0 τον Λεβαδειακό (Βίντεο)

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 5-0 του Λεβαδειακού στην κατάμεστη Τούμπα και κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πρώτο μετά από 34 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3′ κατάφερε να προηγηθεί όταν η άμυνα του Λεβαδειακού έκανε λάθος με τον Σβιντέρσκι να κερδίζει τη μπάλα πασάροντας στον Σάχοβ και ο τελευταίος πλάσαρε στην κενή εστία του εξουδετερωμένου Μπάγιτς κάνοντας έτσι το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 7′ έπειτα από ανατροπή του Γιαννούλη και ένα λεπτό αργότερα το εκτέλεσε εύστοχα και α λα Πανένκα ο Μπίσεσβαρ πετυχαίνοντας το 2-0.

Ο Δικέφαλος συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 16΄έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ όταν ο Πέλκας βρήκε τον Σβιντέρσκι αλλά ο Πολωνός στράικερ δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Μπάγιτς.

Την ίδια ώρα που ο Πασχαλάκης παρέμενε ο… καλύτερος θεατής του αγώνα καθώς οι Βοιωτοί δεν κατάφερναν να φανούν απειλητικοί, η πολιορκία των Θεσσαλονικέων συνεχίζοταν και στο 29′ κέρδισαν νέο πέναλτι σε ανατροπή του Μάτος όμως ένα λεπτό αργότερα ο Πέλκας που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάγιτς που απέκρουσε τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 53′ όταν ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Βαρέλα με κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς κάνοντας το 3-0 ενώ στο 60′ ο Σάχοβ διπλασίασε τα τέρματά του πετυχαίνοντας το 4-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους Θεσσαλονικείς έβαλε στο 81′ ο Σβιντέρσκι που υποδέχθηκε την ασίστ του Λέο Ζαμπά και πλάσαρε τον Μπάγιτς για να διαμορφώσει το τελικό 5-0.

Πηγή: voria.gr