Προειδοποίηση από Τσελέντη: Ο σεισμός των 5,3 ρίχτερ, στο Γαλαξίδι, δεν ήταν ο κύριος

«Η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι καθόλου φυσιολογική αν και υπάρχουν και σεισμοί που δεν έχουν δώσει καμία μετασεισμική ακολουθία»

Την εκτίμηση ότι ο σεισμός των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Γαλαξίδι  «δεν ήταν ο κύριος σεισμός» εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Τσελέντης.

«Η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι καθόλου φυσιολογική αν και υπάρχουν και σεισμοί που δεν έχουν δώσει καμία μετασεισμική ακολουθία» είπε στο Ράδιο Γάμμα της Πάτρας και πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν είμαι 100% πεπεισμένος ότι είναι ο κύριος σεισμός. Οι καταγραφές που είχαμε ήταν για λίγο μεγαλύτερο σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ». Εδώ και περίπου 2 μήνες εγώ, ο Μάκης Χουλιάρας και η ομάδα Βαρώτσου είχαμε εντοπίσει μια διέγερση στα πλαίσια της οποίας είχαμε τον σεισμό της Πρεβέζης, τον σεισμό των Πατρών με 4,1 Ρίχτερ και τον σεισμό στο Γαλαξίδι στα πλαίσια των προσεισμικών κυμάτων που είχαμε καταγράψει».

Αναφερόμενος στη μετασεισμική ακολουθία ο κ. Τσελέντης είπε ότι «περιμένεις σε μεγάλο ποσοστό ότι θα μας δώσει έναν μετασεισμό 4,5R, 4,7R 4,4R και αυτό δεν έχει γίνει. Κινδυνολογία δεν κάνουμε αλλά πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός».

Διαβάστε, επίσης:

Ζημιές από κατολίσθηση στη μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό – Συγκλονιστικές εικόνες