Σία Αναγνωστοπούλου: Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν στα Σκόπια είναι προς όφελος και των δύο λαών

«Αυτή η κουλτούρα συνεννόησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης από την οποία κυριαρχείται η Συμφωνία των Πρεσπών, στην πράξη με αυτή την επίσκεψη παίρνει σάρκα και οστά» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου ενόψει της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια.

Μιλώντας στο euronews, η κ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε πως οι συμφωνίες που θα υπογραφούν είναι προς αμοιβαίο όφελος των δύο λαών και τόνισε πως «έχει τεράστια σημασία, γιατί βλέπουμε ότι ήταν αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες τώρα χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών, εμπλέκονται στη μεγαλύτερη ιστορία».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, ανέφερε: «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι επιχειρήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία χρησιμοποιούσαν μέχρι την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών την επωνυμία είτε μακεδονικός, μακεδονική και λοιπά, αλλά κυρίως ό,τι προέρχονται από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως ήταν το τότε συνταγματικό όνομα. Για παράδειγμα, έγινε θόρυβος για την Κίνα. Κανένας δεν ξέρει ότι από το 2000 τουλάχιστον μέχρι και την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τουλάχιστον 10 ελληνικές εταιρείες δεν μπορούσαν να πάρουν την επωνυμία μακεδονική ή μακεδονικός, γιατί βέβαια δεν υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες», δήλωσε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας για επίσκεψη στα Σκόπια: Ιστορικής σημασίας, βασισμένη σε ένα νέο στρατηγικό όραμα

Αυτοί είναι μερικοί από τους επιχειρηματίες που θα πάνε με τον πρωθυπουργό στα Σκόπια

Ζάεφ: «Τεράστια τα οικονομικά οφέλη» από τη Συμφωνία των Πρεσπών