Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ θα κάνουν Λυκουρέζος-Παναγόπουλος

Προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της “μαφίας των φυλακών” οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος που συνελήφθησαν μετά από εντάλματα για εμπλοκή τους στην υπόθεση. Οι δύο δικηγόροι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ενώ για την σύλληψη τους υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από συναδέλφους τους οι οποίοι αμφισβητούν τη νομιμότητα των δύο ενταλμάτων του ανακριτή.

Ήδη σε δηλώσεις του ο συνήγορος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων Θρασύβουλος Κονταξής υποστήριξε πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του εντολέα του δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας. Όπως ανέφερε οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές εφόσον είναι σύμφωνες με το νόμο και διαπνέονται από νηφαλιότητα. «Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εντολέα μου πριν απολογηθεί, δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής όχι όταν είναι είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο έτερος συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου Γ. Μαρακάκης τόνισε ότι ήταν “υπερβολή” η έκδοση ενταλμάτων. Σε γραπτή δήλωσή του και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίον εκπροσωπούσαν μέχρι πρόσφατα οι δύο συλληφθέντες συνάδελφοι του, επικρίνει την επιλογή του ανακριτή και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ