Σοκάρει η ομολογία του λοχαγού δολοφόνου: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία»

Μπροστά σε φρίκη, που δεν μπορούσαν με τίποτα να προβλέψουν, βρέθηκαν οι ανακριτές της Αστυνομίας όταν άκουσαν τον κρατούμενο υπολοχαγό, Νίκο Μεταξά, να τους ομολογεί: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία». Μιλούσε στους ανακριτές για το πρώτο θύμα, που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες. Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε εξηγήσεις, έλεγε μόνο διάφορα μασημένα λόγια.

Όμως, το σοκ είχε συνέχεια. Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ. Οι εμβρόντητοι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Ενώ οι έρευνες στο πηγάδι του Μιτσερού δεν είχαν χτες αποτέλεσμα, εντούτοις δεν εγκαταλείφθηκαν, θα συνεχιστούν και σήμερα με την υποψία ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα της φονικής μανίας.

Χθες, ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου και εγκρίθηκε αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη προσωποκράτησή του. Να σημειωθεί πως ο 35χρονος λοχαγός τελεί υπό κράτηση από την περασμένη Πέμπτη. Στο δικαστήριο ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκότωσε τη δεύτερη γυναίκα. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών και ενώ έκαναν σεξ, την έπνιξε.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε να προσεγγίσει ακόμη μία κοπέλα, αλλά δεν τα κατάφερε. Μια ξαδέλφη της Αrian Palanas Lozano φέρεται να τον προσέγγισε ψάχνοντας πληροφορίες για την συγγενή της. Ο 35χρονος της ζήτησε να κλείσουν ραντεβού σε απομακρυσμένη περιοχή για να της δώσει λεπτομέρειες για την ξαδέρφη της, αλλά η κοπέλα φοβήθηκε και αρνήθηκε να τον συναντήσει.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνέχισαν και χθες τις έρευνες τους στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού του παιδιού. Οι αστυνομικές έρευνες γίνονται και με τη συμμετοχή ομάδας δυτών της Λιμενικής. Να σημειωθεί πως πριν από το δικαστήριο, η Αστυνομία μετέφερε ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της μικρής Sierra. Ο δράστης έδωσε μια ανατριχιαστική περιγραφή όσον αφορά στο πώς απαλλάχτηκε από τη σορό του παιδιού. Υπέδειξε στους αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Πάντως, ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο το πτώμα του παιδιού να μην βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίμνη και ο «Ορέστης» να έδωσε ψεύτικες πληροφορίες στην Αστυνομία για να την αποπροσανατολίσει και να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από το φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου βρέθηκαν τα πτώματα των δύο γυναικών και που είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλα σκοτεινά μυστικά.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στο Μιτσερό, συνεχίζονται και μελετώνται διάφοροι τρόποι για να μπορούν να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στο φρεάτιο. Στον χώρο των ερευνών μεταφέρθηκαν χθες πιο εξειδικευμένες κάμερες, με τις οποίες οι διερευνητικές Αρχές επιχείρησαν να έχουν καλύτερη εικόνα του βυθού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες κατέδειξαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει πολύ με πτώμα. Στο έργο των Αρχών συνδράμει και ιδιωτική εταιρεία καταδύσεων.

Σιωπηλή προσευχή

Εξάλλου, χθες δεκάδες γυναίκες από μέλη της κοινότητας των Φιλιππινών στην Κύπρο και όχι μόνο, φορώντας μαύρες μπλούζες και με κεριά στα χέρια συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Cyta στη Λευκωσία, προκειμένου να προσευχηθούν στη μνήμη της Marry Rose, της κόρη της και της Αrian Palanas Lozano. Κρατώντας κεριά στα χέρια και με μάτια βουρκωμένα έστειλαν το μήνυμα πως απαιτούν δικαιοσύνη.

Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρίλερ χωρίς τέλος στην Κύπρο: Βρέθηκε και δεύτερο πτώμα σε φρεάτιο 125 μέτρων