Σταθμός Λαρίσης: Χάος με τα δρομολόγια των τρένων – Σε απόγνωση οι επιβάτες – Αποχωρούν οι πρόσφυγες

Μειώνεται σταδιακά ο πληθυσμός των προσφύγων, οι οποίοι από το πρωί βρίσκονταν στο σταθμό Λαρίσης με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα.

Ήδη τα πρώτα πούλμαν μετέφεραν πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται. «Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Πάντως ακόμα και τώρα τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί και ο σταθμός παραμένει κλειστός με τους επιβάτες να είναι σε απόγνωση και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην παρέχει στο κοινό νεότερη ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει με τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού.

Νωρίτερα όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

Πολλοί επιβάτες στον σταθμό του προαστιακού στις Κάτω Αχαρνές όπου επιβάτες δεν είχαν καμία ενημέρωση και καταταλαιπωρήθηκαν. Όσοι κατέβηκαν εκεί ενημερώθηκαν μετά από λίγα λεπτά ότι ακυρώθηκαν τα δρομολόγια. Επικράτησε εκνευρισμός γιατί ο κόσμος είχε βγάλει εισιτήρια και κάποιοι αναγκάστηκαν να φύγουν με τα πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 20 πρόσφυγες μέσα στο σταθμό. Όποιος βγαίνει από το σταθμό δεν μπορεί να μπει ξανά μέσα.

Ο κόσμος που πρόκειται να ταξιδέψει έχει συγκεντρωθεί απέξω και υπάρχει εκνευρισμός και μικροεντάσεις γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούν να τους ενημερώσουν για το αν και πότε θα φύγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλειστός ο σταθμός Λαρίσης από κατάληψη μεταναστών

Εικόνες σοκ στα Διαβατά! Μετανάστης πετάει κοριτσάκι στα ΜΑΤ (Βίντεο)