«Σφαλιάρα» από ΗΠΑ σε Τουρκία: Αναστέλλουν την παράδοση εξοπλισμού για τα F-35

Στην επιβεβαίωση ότι το Πεντάγωνο αναστέλλει τις παραδόσεις και τις δραστηριοτήτες που «συνδέονται με την υποστήριξη της επιχειρησιακής ικανότητας της Τουρκίας για τα F-35», προχώρησε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στο επίμαχο θέμα της παραλαβής του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να αναπτυχθούν «δευτερογενείς πηγές εφοδιασμού». Η συγκεκριμένη κίνηση εκτιμάται ότι αποσκοπεί στο να περιοριστούν οι όποιες συνέπειες από μια ενδεχόμενη απομάκρυνση της Τουρκίας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος, οι ΗΠΑ βρίσκονται εν αναμονή μιας «σαφής απάντησης» από την Τουρκία και ο διάλογος για αυτό το σημαντικό θέμα συνεχίζεται.

«Οι δευτερογενείς πηγές εφοδιασμού για τα τμήματα που παράγονται από την Τουρκία βρίσκονται σε ανάπτυξη. Λυπούμαστε πολύ για την τρέχουσα κατάσταση που αντιμετωπίζει η εταιρική μας σχέση για τα F-35, αλλά το υπουργείο Άμυνας λαμβάνει συνετά μέτρα για να προστατεύσει τις κοινές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην καθοριστικής σημασίας τεχνολογία μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Αν πάρετε τους S-400 ξεχάστε τα F-35»

Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ με «όπλο» το Ιντσιρλίκ για τα F-35

«Βόμβα» μέλους του Κογκρέσου των ΗΠΑ: Μην δώσουμε F-35 στην Τουρκία, θα τα χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδας (Βίντεο)