Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, το πρωΐ της Δευτέρας 15 Απριλίου, συνοδευόμενες από ανέμους η ταχύτητα των οποίων ξεπερνούσε τα 80 χλμ την ώρα, με την κακοκαιρία να προκαλεί εκτεταμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τις αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε πολλές πολιτείες.

Περισσότερα από 54.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις βυθίστηκαν στο σκοτάδι στην Πενσιλβάνια, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.US με 139.000 διακοπές να έχουν καταγραφεί στη Νέα Υόρκη, το Ρόουντ Άιλαντ, τη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Μέριλαντ και το Νιου Τζέρσεϊ.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προβλέπει για σήμερα ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στα βορειοανατολικά.

«Είναι μια συνεχιζόμενη απειλή» προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Μπράιαν Χάρλεϊ.

Το σύστημα της καταιγίδας ενισχύθηκε, ενώ διέσχιζε τον αμερικανικό νότο, όπου προκάλεσε ανεμοστρόβιλους και τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, μεταξύ αυτών τριών παιδιών, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνθηκαν από το Τέξας ανατολικότερα με δεκάδες ανεμοστρόβιλους να καταγράφονται στο Τέξας, τη Τζόρτζια έως την Πενσιλβάνια.

Το ψυχρό μέτωπο προκάλεσε χιονοπτώσεις στο Σικάγο, την Κυριακή, με το ύψος του χιονιού στο Ιλινόι να ξεπερνά και τα 7 εκατοστά.

Δύο παιδιά, αδελφάκια ηλικίας 3 και 8 ετών, σκοτώθηκαν το Σάββατο όταν ένα δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητό μέσα στο οποίο κάθονταν στο Πόλοκ του Τέξας. Άλλο ένα παιδί, ηλικίας 13 ετών, ο Σεμπάστιαν Ομάρ Μαρτίνες, πνίγηκε την ίδια ημέρα, όταν έπεσε σε μία τάφρο του αποχετευτικού δικτύου, που είχε πλημμυρίσει, κοντά στο Μονρόε, στη Λουιζιάνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ