Κρήτη: Όρμηξαν να λιντσάρουν τον φονιά του Κ. Κατσουλάκη στα Χανιά (Εικόνες)

Ένταση και οργή από συγκεντρωμένο κόσμο που επιχείρησε να λιντσάρει τον δολοφόνο του άτυχου Κώστα Κατσουλάκη – Αδερφός του θύματος: “Να μην αφήνουν τους εγκληματίες έξω να “τρώνε” αθώα παιδιά”.

Ο 60χρονος δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη, ιδιοκτήτη μίνι – μάρκετ στο Βαμβακόπουλο, πατέρα ενός 4χρονου παιδιού και Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου, πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων για να απολογηθεί.

Εισαγγελέας και ανακριτής τον έκριναν προφυλακιστέο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί κόσμος ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του αδερφού του θύματος, Αντώνη Κατσουλάκη για συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στη διαχρονική ανοχή που επέδειξαν οι αρχές στον δράστη και να απαιτήσουν ουσιαστική δικαιοσύνη.

Λόγω του συγκεντρωμένου κόσμου και της αγανάκτησης που υπήρξε, οι αρχές προσπάθησαν να φυγαδεύσουν από άλλη έξοδο τον κατηγορούμενο και συγκεκριμένα μέσω της αντιπεριφέρειας Χανίων που συνδέεται ως κτίριο με αυτό των δικαστηρίων.
Όμως ο κόσμος είχε ήδη πάει προς όλες τις πιθανές εξόδους. Μόλις τον είδαν στην πόρτα της αντιπεριφέρειας ο κόσμος ξέσπασε και επιχείρησε να τον λιντσάρει, φωνάζοντας και βάλλοντας εναντίον του. Ένας πρόλαβε και του πέταξε ένα μπουκάλι.

Ο αδερφός του θύματος και ένας ξάδερφος κάλεσαν τον κόσμο να αποχωρήσουν. Μάλιστα κάποιος από τον κόσμο είπε χαρακτηριστικά: Δεν “αξίζει για ένα σκύλο να τον κυνηγάμε γύρω γύρω”.

Οι αρχές τον οδήγησαν ξανά προς το εσωτερικό του κτιρίου για να τον βγάλουν λίγη ώρα αργότερα από πλαϊνή είσοδο και να τον οδηγήσουν στη φυλακή.

Νωρίτερα ο αδερφός του θύματος, Αντώνης Κατσουλάκης είχε δηλώσει πώς βρίσκονται όλοι εκεί προκειμένου να πιέσουν τις αρχές να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να μην αφήνουν τους εγκληματίες να είναι έξω και να “τρώνε” αθώα παιδιά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του έτσι αναγκαστικά διορίστηκε αυτεπαγγέλτως δικηγόρος, η οποία ανέφερε στο Flashnews.gr ότι ο δράστης στο απολογητικό του υπόμνημα ζήτησε συγχώρεση από την οικογένεια του θύματος και αποδέχτηκε τυπικά το κατηγορητήριο. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παραβάσεις διατάξεων περί όπλων. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης δεν δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα και σε σχετική ερώτηση του Flashnews.gr στη δικηγόρο – η οποία σημειωτέον τόνιζε ότι δεν ήταν δική της επιθυμία η εκπροσώπηση του κατηγορουμένου αλλά διορίστηκε αυτεπαγγέλτως – επανέλαβε ότι ο 60χρονος τυπικά αποδέχτηκε τις κατηγορίες.

Από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου θύματος μίλησαν οι δυο δικηγόροι τους, ο Ευτύχης Μαυρογένης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος δράστης είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές πάρα πολλές φορές στο παρελθόν για δολιοφθορές και έντονα παραβατική και προβληματική συμπεριφορά.

Μάλιστα, σε δήλωσή της οικογένειας, μια ημέρα μετά την δολοφονία, επιρρίπτονται ευθύνες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που δεν είχαν ανακόψει την έκνομη δράση του 60χρονου.

Πηγή: flashnews.gr