Κυνική δήλωση Τσίπρα για συνταξιούχους: “Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου”

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνταξιούχοι αισθάνονται ότι η κυβέρνηση τους κορόιδεψε λέγοντάς τους ότι θα δώσει 13η σύνταξη, αλλά τελικά πήραν φιλοδώρημα, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κάνει ξανά το άσπρο μαύρο.

Ερωτώμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον news247 o Αλέξης Τσίπρας γιατί πήραν λιγότερα οι συνταξιούχοι αναρωτήθηκε «λιγότερα από τι; Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου; Έχουν μια επιλογή να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη που δεν έπαιρναν καθόλου. Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε πρόκειται για ένα ποσό που ισοδυναμεί με το δώρο Πάσχα το μισό δηλαδή που έπαιρναν πριν τις περικοπές».

Σε δεύτερη ερώτηση για τις κρατήσεις που έγιναν για την «13η σύνταξη» ο πρωθυπουργός απάντησε «γιατί κρατήσεις; γιατί είναι μόνιμο και αυτό όπως ήταν η 13η σύνταξη πριν τις καταργήσουν».

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας προφανώς δεν γνωρίζει πόσα έπαιρναν ως δώρο Πάσχα οι συνταξιούχοι. Διότι τότε ήταν το μισό της σύνταξής του. Οταν η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι 2,2 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση μοιράζει 800 εκατ. ευρώ αυτό σημαίνει ότι δόθηκε το ένα τρίτο. Επίσης, όταν συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι παίρνουν σύνταξη 1000 ευρώ αλλά λόγω των κρατήσεων έφτασαν να πάρουν επίδομα 250 ευρώ, αυτό σίγουρα δε συνιστά 13η σύνταξη όπως τεχνηέντως προσπάθησε η κυβέρνηση να το περάσει.

Δεν ήξεραν, άλλα περίμεναν
Κανείς δεν ενημέρωσε τους χιλιάδες συνταξιούχους ότι θα έχουν κρατήσεις 6% υπέρ υγείας και 22% φόρο, πίστευαν ότι θα έπαιρναν καθαρό το ποσό που υπολόγιζαν. Γι’ αυτό και η οργή και απογοήτευση στα ΑΤΜ την Παρασκευή.

Το να λέει ο πρωθυπουργός «λιγότερα από τι; Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου;», δείχνει αν μη τι άλλο κυνισμό. Τα 800 εκατ. που δόθηκαν δεν ήταν χάρισμα, δεν έκανε χάρη η κυβέρνηση στους συνταξιούχους. Μέρος από αυτά που έχουν κοπεί τα προηγούμενα χρόνια είναι. Περικοπές έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν ο Αλέξης Τσίπρας και η συμπαθής γιαγιά του τηλεοπτικού σποτ έχουν ξεχάσει τι έγινε από το 2015 και μετά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έκοψε το ΕΚΑΣ κι επέβαλε το φόρο 6% υπέρ Υγείας για όλους τους συνταξιούχους, ακόμη και για εκείνους που δε θα πάνε ποτέ σε κάποιο νοσοκομείο. Αυτή η κυβέρνηση προχώρησε στον επανυπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα χιλιάδες νέες συντάξεις να είναι πετσοκομμένες και να δημιουργηθούν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων.

Επομένως, είναι τουλάχιστον προκλητικό να λέει ο πρωθυπουργός στους συνταξιούχους ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αφού πήραν κάτι σε σχέση με το ότι δεν έπαιρναν τίποτε.

Πηγή: in.gr