Κ. Τζαβάρας: Να μας πει η κυβέρνηση πόσες ελληνοποιήσεις έχουν γίνει

«Καλό θα είναι να βγούνε και να μας πούνε πόσες ελληνοποιήσεις έχουν γίνει, ποιοι έχουν ελληνοποιηθεί, κάτω από ποιες διαδικασίες έχουν γίνει αυτά τα πράγματα, ποιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων εκείνων που δημιουργούν καχυποψία για χειρισμούς αδιαφανείς», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ότι «υπάρχει ο φόβος και διάχυτη η πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αν τα καταφέρουν, αν τους επιτρέψουμε να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα» ο κ. Τζαβάρας ανέφερε: «Ο γραμματέας της ΝΔ μετέφερε στο προσκήνιο τις φήμες που κυκλοφορούν στην κοινωνία, όπου κι εγώ στις περιοδείες μου δέχομαι ερωτήσεις, σχετικά με κάποιες ελληνοποιήσεις που γίνονται, σχετικά με κάποιες διαδικασίες που θρυλούνται, πλην όμως δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να κατανοήσουμε εάν και κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών».

«Δεν τίθεται θέμα διαφωνίας μου με τη δήλωση που έκανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ.Τζαβάρας και διευκρίνισε: «Αυτό που αποδίδει ο γραμματέας της ΝΔ είναι ο φόβος που προκύπτει από τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα εκλογικά θέματα, σε συνδυασμό με αυτή την ακατάσχετη παροχολογία από την οποία προκύπτει η απόφαση του κ. Τσίπρα παντί σθένει και πάση δυνάμει να μειώσει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο κομμάτων».

«Κάνω έκκληση σε όλους και σε όλες: Σε αυτές τις εκλογές που για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός μετά από τέσσερα χρόνια θα κληθεί να μας δώσει τη γνώμη του, την απόφασή του, την σκέψη του, την κρίση του, τη στιγμή που όλοι περιμένουμε την άλλη Κυριακή την ετυμηγορία του λαού, αυτή θα πρέπει να την προετοιμάσουμε με τον καλύτερο και τον δημοκρατικότερο τρόπο, ώστε αυτό που θα προκύψει να είναι ανόθευτη η βούληση του ελληνικού λαού για τον τρόπο με τον οποίο θέλει μετά την άλλη Κυριακή να υπάρξουν αλλαγές σε αυτόν τον τόπο», τόνισε.

«Σε κάθε περίπτωση», κατέληξε, «θα είναι καλό για μια κυβέρνηση δημοκρατική να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στις διαδικασίες και στους όρους κάτω από τους οποίους το υπουργείο Εσωτερικών και οι άλλες αρμόδιες αρχές δημιουργούν τη διαδικασία προς την επόμενη Κυριακή».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, τα οποία η ΝΔ χαρακτηρίζει ως προεκλογικές παροχές, ο κ. Τζαβάρας διευκρίνισε: «Πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι οι Έλληνες είναι πολίτες του κράτους και δεν είναι πελάτες της κυβέρνησης. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ […] Η 13η σύνταξη ως μόνιμο μέτρο, έτσι όπως το εξαγγέλλει η κυβέρνηση, προφανώς και είναι ένα ψέμα, γιατί δεν είναι 13η σύνταξη, αφού πρόκειται για ένα ποσοστό μιας σύνταξης, η οποία για να ήταν 13η θα έπρεπε να ήταν ακέραιη».

«Η ΝΔ είναι το μόνο κατάλληλο κόμμα να μας επαναφέρει στην κανονικότητα. Ένα νεοσταλινικό κόμμα, ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει στη διευθυνόμενη κεντρικά οικονομία, που πιστεύει στην αναδιανομή των εισοδημάτων ώστε να γίνεται κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των άλλων και να δημιουργεί την ψευδαίσθηση σε αυτούς οι οποίοι γίνονται οι δέκτες των επιδομάτων χωρίς να προσφέρουν στην οικονομία ότι υπάρχει αυτή η έννοια της ισότητας, αυτοί είναι οι ολετήρες και της οικονομίας και της κοινωνίας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.