Μαρινάκης για Τσίπρα: 5 εκατομμύρια ψέματα έχει πει και παραμένει πρωθυπουργός

Ο εφοπλιστής και ηγέτης του Ολυμπιακού, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για το πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, με αφορμή την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει το Βήμα και τα ΝΕΑ σε όργανα της κυβέρνησης προτείνοντάς του να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας τους, όπως είπε. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν είναι φίλος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι δεν τον έχει φιλοξενήσει ποτέ στο σκάφος του, ενώ αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «ο Αλέξης ο ψεύτης», λέγοντας χαρακτηριστικά «από τη μέρα που έγινε πρωθυπουργός είπε 5 εκατομμύρια ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατομμύρια εγκλήματα και παραμένει πρωθυπουργός»

Σχετικά με την αποκάλυψη που είχε κάνει στον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι ο Νίκος Παππάς του ζήτησε να δανείσει χρήματα στον επιχειρηματία Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, είπε: «Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε από την μπροστινή πόρτα στο γραφείο μου. Δεν ήρθε από την πίσω. Τον υποδέχθηκαν, υπάρχουν κάμερες ασφαλείας».

Ερωτώμενος για το ποιο κόμμα στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, σημείωσε: «Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισα Ποτάμι. Στήριξα Δούρου στην Περιφέρεια. Έπεσα έξω. Τώρα δεν θα την στηρίξω».

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε στην κατηγορία που έχει απευθύνει ο Πρωθυπουργός για εκείνον ότι ελέγχει επτά εφημερίδες επιχειρώντας να πλήξει την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση ελέγχει επτά εφημερίδες, όχι εγώ», αναφέροντας ένα- ένα τα μέσα που θεωρεί ότι είναι «στην υπηρεσία του πρωθυπουργού». «Όταν μιλάει ο κ. Τσίπρας για το Βήμα και τα Νέα, να πλένει πρώτα το στόμα του», συμπλήρωσε σε αυστηρό ύφος.

Υπόθεση Noor 1

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση του Noor 1. Έχει καταντήσει κουραστικό. Δεν έχω ουδεμία σχέση. Όσο εμπλέκεται ο Τσίπρας με Νoor 1 άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ. Ο κ Τσιπρας επικαλέστηκε και τα παιδιά του, ότι πήγε 4 μέρες κρουαζιέρα επειδή ήθελε να ξεκουραστεί, για να είναι μόνος με τα παιδιά του. Τα δικά μου παιδιά τα έχει σκεφτεί όταν βγαίνει κάθε μέρα παραβιάζοντας τα νόμο που ο ίδιος ψήφισε και αναφέρεται σε μια εν εξελίξει υπόθεση παραβιάζοντας τον νόμο αυτόν;», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Δεν θα φτάσουν καν σε δίκη για το Noor 1. Ήταν μια σκευωρία από συγκεκριμένους ανθρώπους. Έχουν πολιτικοί ανάμιξη στην ιστορία αυτή και θα πληρώσουν ένα τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Δεν είναι απειλή. Υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων λειτουργών και πολιτικών και σε λίγο καιρό θα βγουν αποφάσεις. Έχω προσφύγει και στο Διεθνές Δικαστήριο».

«Τα παιδιά μου είναι πολύ περήφανα για εμένα όπως ήμουν και εγώ για τον πατέρα μου. Βλέπουν έναν άνθρωπο που δουλεύει σκληρά καθημερινά και δημιουργεί. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Τσιπρα». Πρόσθεσε πως οι εταιρείες του πατέρα και του θείου του πρωθυπουργού, έπαιρναν πολλά χρήματα από την Χούντα. «Ο κ. Τσιπρας έρχεται από μια πλούσια οικογένεια που πλούτησε κατά τη διάρκεια της Χούντας», υπογράμμισε.

Για το εάν έχει χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία

«Ουδέποτε χρηματοδότησα τη ΝΔ. Δεν χρειάζεται να δώσω χρήματα. Έγινε ολόκληρο θέμα για ένα-δύο aircondition. Δεν έγινε αυτό κρυφά. Κάναμε μια μικρή δωρεά στη ΝΔ. Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ουδέποτε χρηματοδότησα τη ΝΔ».

Σημεία από τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη:

  • Αν μου ζητηθεί να καταθέσω για το ότι μου ζητούσε η κυβέρνηση να τοποθετήσω τους διευθυντές που μου υπέδειξαν στον ΔΟΛ, θα το κάνω.
  • Δεν ζήτησα ποτέ να απομακρυνθεί ο Καμμένος από την κυβέρνηση. Δεν υπολόγισα ποτέ ότι ο κ. Καμμένος μπορεί να μου κάνει ζημιά. Μπορείτε να δείτε από τις δημοσκοπήσεις που βρίσκεται ο κ. Καμμένος. Δεν θα χάριζα 23 εκ. στην κυβέρνηση για τον Καμμένο.
  • Ο πρωθυπουργός πετάει την μπάλα στην εξέδρα όταν λέει ότι είμαι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ.
  • Το «Βήμα» και «Τα Νέα» υπηρετούν τις ιδέες της κεντροαριστεράς.
  • Δεν είναι φίλος μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον έχω δει λίγες φορές. Φίλη μου είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία έχω παντρέψει με παιδικό μου φίλο.
  • Την εποχή της Χούντας η εταιρεία που είχε ο πατέρας και ο θείος του κ. Τσίπρα έπαιρναν λεφτά από τη Χούντα. Τότε δεν είχε γεννηθεί ο κ. Τσίπρας, αλλά ο κ. Τσίπρας προέρχεται από μία οικογένεια που πλούτισε επί Χούντας.
  • Δεν έχω την ευφράδεια λόγου να κοροϊδεύω τον κόσμο όπως το κάνει ο κ. Τσίπρας. Εγώ συλλαβίζω μεγάλες επιτυχίες για την ομάδα μου.
  • Ένα νέο κόμμα δεν ήταν ούτε είναι μέσα στα πλάνα μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που κάνω και δεν υπάρχει και χρόνος γιατί κάνω πάρα πολλά.
  • Ο κ. Τσίπρας από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός έχει πει 5 εκατομμύρια ψέματα και έχει κάνει 3 εκατομμύρια εγκλήματα και παραμένει πρωθυπουργός.

Πηγή: newpost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό»

Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την Θύρα 7: «Ο Μαρινάκης δεν είναι μόνος!»