Νίκος Τόσκας: Αναγκαίο και δυνατό να ανατραπεί το αποτέλεσμα της ήττας

«Δεν περιμέναμε τη διαφορά, το αποτέλεσμα προφανώς μας λύπησε, μας πίκρανε, αλλά και μας πείσμωσε, για να δώσουμε τη μάχη στις 7 Ιουλίου, όπου πιστεύουμε ότι είναι και αναγκαίο και δυνατό να ανατραπεί αυτό το αποτέλεσμα, όχι γιατί έχουμε εμείς καμιά ιδιαίτερη έξη στις καρέκλες και στην εξουσία, αλλά γιατί πρέπει να υλοποιηθούν κάποια προγράμματα προς όφελος των πολλών, του κόσμου, που αυτός κύρια υπέφερε στη διάρκεια της κρίσης». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Καμιά φορά την πληρώνει αυτός, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία φάση της εξόδου από την κρίση και ο οποίος κατέβαλε και τις περισσότερες προσπάθειες» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εμείς καταβάλαμε τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση, για έξοδο από τα μνημόνια, πήραμε αυτά τα κοινωνικά μέτρα που μπορούσαμε να πάρουμε».

«Μακάρι να μπορούσαμε και πολύ περισσότερα και να φτάναμε το επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων πριν την κρίση. Δεν είναι δυνατό, το ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά αυτή η συσσωρευμένη πίκρα όλων αυτών των ετών, αυτή η συσσωρευμένη δυσφορία των ανθρώπων που υπέφεραν και συνεχίζουν και υποφέρουν, γιατί συνεχίζουν να τα βγάζουν δύσκολα, άφησε το αποτύπωμά της. Παράλληλα συντηρητικοποιήθηκε λίγο ο κόσμος, φοβήθηκε ο κόσμος, δυσανασχέτησε ο κόσμος κι όλα αυτά έχουν σωρευτικές επιδράσεις» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πολιτική που υπηρετεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εμείς ταξικά απευθυνόμαστε στα μεσαία στρώματα και στα χαμηλότερα. Τα μεσαία στρώματα, που βέβαια είναι μία ευρεία γκάμα, ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, πράγματι δυσανασχέτησαν, πράγματι χτυπήθηκαν περισσότερο από τα άλλα στρώματα μαζί με τα χαμηλά και υπήρξε αυτή η δυσαρέσκεια. Δεν είναι εύκολο να βγεις από μία μεγάλη κρίση και την άλλη μέρα να επευφημούν κάθε σου καλό βήμα. Όμως, από την άλλη μεριά έχουμε μια άλλη πολιτική, που είναι καθαρά υπέρ της λιτότητας».

«Είδατε τις δηλώσεις Βρούτση, που προσπάθησε να τις ανασκευάσει χθες, για το ασφαλιστικό, για τις συντάξεις, μαζί και του κ. Στουρνάρα, που είναι η “σκιά” της Νέας Δημοκρατίας -κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει- μαζί και της κ. Ξαφά, που ήταν σύμβουλος στο ΔΝΤ και τώρα είναι άτυπη σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Όλοι αυτοί λένε ότι το κράτος δεν μπορεί να αντέξει τις συντάξεις, ότι δεν μπορεί να αντέξει ένα σύστημα υγείας που θα απευθύνεται σε όλους, ότι πρέπει όλα αυτά να περικοπούν. Αυτές οι περικοπές τι σημαίνει; Σημαίνει τεράστιο κόστος για τους απλούς ανθρώπους, που πηγαίνουν στα νοσοκομεία και παίρνουν συντάξεις χαμηλές ή μεσαίου επιπέδου και αν αυτά περικοπούν περικόπτεται το κοινωνικό κράτος, άρα σημαίνει μια άλλη πολιτική, μια πολιτική νεοφιλελευθερισμού. Αυτά εάν γυρίσουν πίσω δεν είναι εύκολο μετά να τα ξαναφτιάξεις, έχουμε δει τι έγινε και στη Μεγάλη Βρετανία και εκεί που πλέον ανερυθρίαστα αναφέρονται στη Χιλή του δικτάτορα Πινοσέτ» επισήμανε ο κ. Τόσκας.

Σχετικά με τα πρόσφατα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, εκτίμησε ότι «δεν πρόλαβαν να αποδώσουν, να τα καταλάβει ο κόσμος στην τσέπη του και γι’ αυτό αμφισβήτησε κάποια πράγματα, δυσανασχέτησε με κάποιες κρατήσεις που έγιναν, δεν του άρεσε ο όρος 13η σύνταξη, υπήρξαν αντιρρήσεις, υπάρχουν κι επικοινωνιακά και άλλα λάθη». «Εμείς», συνέχισε, «την κατεύθυνση πού πάμε τη δείξαμε» και «πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης επίσης το έδειξε και το είπε, άρα ξέρουμε την επόμενη μέρα σε όποια περίπτωση -και στην περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στην περίπτωση κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- είναι πλέον προδιαγεγραμμένες οι πορείες και έχουν φανεί και στο εξωτερικό, εκεί που έχει πρότυπα η Νέα Δημοκρατία, έχει φανεί πού πάει το πράγμα».

Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση για τη νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αυτές είναι διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, γιατί ολοκληρώνεται η θητεία της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Από εκεί και πέρα έχω έναν προβληματισμό: Γιατί επιμένει τόσο η Νέα Δημοκρατία και αντιδρά σε αυτά τα θέματα; Θέλει να ελέγχει κάτι; Εμείς φάνηκε όλα αυτά τα χρόνια ότι στα θέματα της Δικαιοσύνης είχαμε ιδιαίτερη ευαισθησία και αφήσαμε τους δικαστικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Απλοί προβληματισμοί ενός απλού πολίτη, που δεν έχει ιδιαίτερη γνώση του χώρου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Καταπέλτης» Φίλης και Κουρουμπλής για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες